Kohorta slavi 29. rođendan

Kohorta slavi 29. rođendan

Osječka navijačka skupina Kohorta ove će subote na utakmici s Istrom 1961 proslaviti svoj 29. rođendan. Utakmica se igra na travnjaku Gradskog vrta, a početak je u 19 sati.

Kao najavu, prenosimo priopćenje Kohorte kojim pozivaju sve navijače da im se u subotu pridruže na tribinama i uveličaju proslavu:

"Pred nama je obilježavanje 29 godina grupe. Grupe koja je od svojih samih početaka 80-ih godina prošlog stoljeća nailazila na brojne prepreke koje nisu zaustavile priču sve do danas, kada ime Kohorta postoji preko četvrt stoljeća. U ovih 29 godina ispisane su brojne stranice povijesti, od stvaranja originalnog imena, do vremena  Domovinskog rata u kojemu su mnogi pripadnici Kohorte sudjelovali, nažalost, neki od njih u borbi za slobodu nepokorenog grada su ostavili svoje živote. Poslijeratne godine donijele su različite uspone i padove, kako Kohorte tako i Kluba, ali grupa na svojem putu nije odustajala od vječnih ideala i vjernosti prema jedinim bojama. Za najvjernije nikada nije bio važan način, vrijeme, protivnik, novac, u bilo kojem gradu, bilo kojoj državi za odanost jednoj grupi i strast prema jednom grbu…

Prvi trofejni uspjeh za Kohortu dogodio se 1999. godine kada su bijelo-plavi po prvi puta u svojoj povijesti podignuli 'Rabuzinovo sunce' ispred vojske svojih navijača. Godine nakon tog trofeja i europskih pohoda te rušenja velikana poput Brondbya, Rapida, Slavije, donijele su sezone kada su rezultat i stanje u Klubu bili daleko ispod očekivanja, no i unatoč tomu zaživio je jedan novi navijački zanos potaknut od jezgre tada najupornijih, koja se počela susretati i sa sve većom represijom i progonima sustava.  Tada kao i godinama koje su pred nama živjelo je i živjet će ime Kohorta koja je ujedno postala i jednim od glavnih identiteta grada. Ideja takvog identiteta možda se najbolje oslikava u sadašnjim vremenima Kluba, svi snovi onih koji su godinama gradili i živjeli navijačku priču grupe, poprimaju stvarnu sliku, vidljivu ponajviše na utakmicama Osijeka tekuće sezone. Posljednji takvi događaji naslućuju kako su vremena pred nama, neka bolja, sjajnija u kojima se s tribina i terena gradi šampionski Osijek, šampionski Osijek koji svojom pojavom na terenu i pristupom briše sve godine frustracija i nesreća, popraćen podrškom ne više samo onih najzagriženijih, nego i čitavog bijelo-plavog grada pa i cijele naše Slavonije.  

U subotu se pruža još jedna prilika i neka nikome ne bude teško biti dio tih 90 minuta! Pokažimo pripadnost svojoj grupi, stanimo zajedno i za one kojima srce za Osijek i grupu u koju su ugradili dio svoje mladosti trenutno kuca izvan granica Hrvatske kao i za one kojima je izrečena sudska zabrana praćenja voljenog Kluba. Takvim odnosom, naš Osijek jedino što može napraviti svojem protivniku je ono što i tradicionalno radi na rođendane Kohorte."

POGLEDAJTE: Spektakularna bakljada navijača za 70. rođendan NK Osijeka

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak