Sport / Nogomet

Osijek pregazio Split za povratak na treće mjesto

Osijek pregazio Split za povratak na treće mjesto

U posljednjem susretu 27. kola MAXtv Prve lige Osijek je u Gradskom vrtu ugostio Split i visoko ga porazio s 4:0. Osječani su se tako vratili na treće mjesto s tri boda prednosti nad Hajdukom.

U početku susreta gosti su bili ti koji su nizali prilike, Osijek je vrlo loše krenuo, Split je imao nekoliko izglednih situacija, a najbolju u šestoj minuti Ugrina koji je ostao sam pred golom, ali iz blizine nije pogodio.

U 12. minuti penal za Osijek. Duka je u 16 metara srušio Peroševića, dosuđen je kazneni udarac, ali Ejupijev udarac brani Duka i tako se iskupljuje za skrivljeni kazneni udarac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon lošeg ulaska u utakmicu, Osječani su se počeli dizati pet minuta nakon promašenog kaznenog udarca imali su još jednu odličnu priliku, ovaj put Lukić je naciljao vratnicu.

Vratnica se tresla i na drugoj strani i to u 38. minuti, Mikulić je odlično izveo slobodni udarac s 20 metara, no lopta je umjesto u mreži odsjela na vratnici.

I onda u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Osijek dolazi do vodstva. Dosuđen je slobodni udarac na 17 metara za domaćina, a fantastično ga je izveo Lopa koji pogađa mrežu Duke.

Primljeni pogodak pogubno je djelovao na Splićane koji su od početka drugog dijela bili u podređenoj poziciji. Duka ih je spašavao obranjenim pokušajima Ejupija i Lukića, ali u 53. minuti Lukićeva bomba s više od 20 metara završila je iza leđa gostujućeg vratara za 2:0.

Tri minute kasnije novi pogodak, u gužvi u kaznenom prostoru najprisebniji bio je Perošević i povisio na 3:0 da bi u sudačkoj nadoknadi konačnih 4:0 postavio Grgić nakon asistencije Mioča. Prije toga mrežu je mogao pogoditi Knežević, no njemu se ispriječila greda.

Osijek zasluženo dolazi do visoke pobjede uz dobar nastup te se vraća na ljestvici ispred Hajduka s tri boda prednosti.

Kohortin prosvjed

Prvih deset minuta utakmice osječka Kohorta provela je sjedeći u tišini i s istaknutim transparentom "Sloboda govora 1990.-2017.". Na ovaj način su osječki navijači htjeli ukazati na policijsku represiju koje su žrtve posljednjih dana, gdje ih se uhićuje samo zbog pjevanja oubičajenih navijačkih provokacijskih pjesama.

Rezultati by SofaScore

Tekst: Sportnet.rtl.hr
Foto: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!