Sport / Nogomet

Zekić uoči Splita: ''Nema unaprijed osvojenih bodova''

Zekić uoči Splita: ''Nema unaprijed osvojenih bodova''

Stigao je Zoran Zekić na konferenciju za novinare s jednim od najstandardnijih prvotimaca ove sezone, veznjakom Benedikom Miočem. Dakako, izvjestitelje je zanimalo kakva je situacija s igračkim kadrom uoči ogleda sa Splitom i što trener i jedan od njegovih najpouzdanijih izabranika očekuju od nedjeljnog dvoboja.

- Škorić je u normalnom procesu rada, spreman će biti i Barišić, što ne vrijedi za Baraća i Lončara koji imaju većih problema s ozljedama zgloba i sigurno neće konkurirati za momčad. Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Vojnovićem koji je osjetio nekakvu virozu te s Lesjakom i njegovim koljenom. Planiramo nešto promijeniti u sustavu igre, o tomu će dijelom ovisiti i izbor igrača s kojima ćemo startati od prve minute. Šimunec? Da, razmišljam i o njemu, solidno je odradio svoju minutažu u Maksimiru. U njegovom slučaju, nakon svih pehova koje je imao s ozljedama, najvažnije nam je da je zdrav i da nesmetano trenira. Polako ga vraćamo, odigrao je dosta utakmica za drugu momčad, sigurno će i kod nas dobiti priliku do kraja sezone. I ne sumnjam da će nam biti od koristi, budući da je igrama za Osijek II potvrdio da je zasigurno upotrebljiv na poziciji stopera, kazao je Zekić.

Pristup je jako važan

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako u Gradskom vrtu gostuje pretposljednja momčad na tablici, Zekićev pristup je kao da se igra još jedan derbi...

- Nadam se da smo svi svjesni kakva nas utakmica očekuje u nedjelju, bez imalo potcjenjivanja protivnika. Splićani su se ipak digli u nastavku sezone, imaju novog  trenera koji je donio očito i i novi pristup, bez obzira na njihove probleme na terenu i izvan njega. No, kada god igramo protiv momčadi koje su u takvoj situaciji sjetim se onih naših dana prije same privatizacije kluba. Želim reći - kada imaš volje i snage, mogu se prevladati i teškoće. Dakle, nitko nam ništa neće dati i pokloniti, sve ćemo morati zaslužiti i osvojiti na terenu.

Jasno je da se od Osječana očekuje dominacija jer svi znaju, pa i protivnici, da su Bijelo-plavi kvalitetniji od Splita:

- Nadam se da ćemo od prve minute krenuti napadački, ali i dovoljno strpljivi, te da ćemo imati znanja i moći da što prije probijemo njihov blok i spriječimo ih u kontri i polukontri.Domaćini smo, uvažavajući i mjesto koje zauzimamo na tablici, moramo prvenstveno razmišljati o napadu i tako ćemo se i postaviti. Isto tako, ne smije to biti bezglavo jurišanje, nego organizirano i strpljivo građenje napada. Moramo se dobro kretati bez lopte, mijenjati pozicije na terenu i sve učiniti da suparniku otežamo posao.

Što prije postići pogodak

Pobjeda je jedini ishod koji bi Zekića zadovoljio na kraju susreta, što je i sasvim razumljivo:

- Normalno da želimo rezultat koji bi nam stvorio pozitivno ozračje na početku ove serije domaćih ogleda. Imat ćemo, ne sumnjam, opet dobru podršku s tribina, ali ne bih volio da se stvori atmosfera da smo bodove već osvojili i prije početka susreta. Nekada je baš takve utakmice jako teško dobiti, ako pristup nije pravi.

Benedik Mioč nimalo ne sumnja da će i nogometaši Osijeka i njihovi navijači na kraju nedjeljne utakmice biti zadovoljni:

- Moramo dobiti, nema tu puno priče. Bilo bi, dakako, dobro što prije im zatresti mrežu, da bi nam potom bilo lakše. U Maksimiru nisam bio precizan u onoj gol-šansi, nadam se da ću ovaj puta pogoditi mrežu, ako mi se ukaže takva šansa. Mi veznjaci moramo razmišljati i o napadu i o obrani, a u zoni udarca treba biti koncentriran, što nije uvijek lako., ističe Mioč.

PROČITAJTE: Kohorta priprema sahranu slobode govora

Novinare je zanimalo i koliko „Benda“ i suigrači nastoje pomoći Muzaferu Ejupiju da ostane na čelu ljestvice strijelaca....

- On je naša udarna igla, no ne radimo akcije samo za njega. Naravno da ćemo ga nastojati dovesti u situaciju da nastavi zabijati, ali je ipak manje bitno tko će se upisati među strijelce. Najvažniji su bodovi. Želimo se što prije odvojiti od Hajduka, zato nam je bitno u nedjelju započeti novu pobjedničku seriju.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 19 sati u Gradskom vrtu.

Izvor: NK Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!