Sport / Nogomet

Osijek vodio pa pao u Maksimiru

Osijek vodio pa pao u Maksimiru

Teškom mukom došao je Dinamo do pobjede protiv Osijeka u derbiju ovog kola Prve hrvatske nogometne lige. Tek u samoj završnici, golom bivšeg igrača Osijeka, Marka Leškovića, modri su preokrenuli vodstvo Osijeka za pobjedu od 2:1.

Sjajno je krenuo Osijek pa su tako gosti golom Matea Baraća u 16. minuti poveli s 1:0. Josip Knežević izveo je jedan prekid s desne strane, a šibenčanin u dresu Osijeka skaće i zabija ovogodišnji prvijenac za slavlje gostujućih navijača. Dinamo je nakon toga krenuo snažno prema naprijed, ali je danas sjajni Marko Malenica bio neprelazna prepreka za napadače domaćina.

Na poluvrijeme se tako otišlo rezultatom istovjetnom onom iz posljednjeg susreta ove dvije momčadi na Maksimiru i s nadom kako bijelo-plavi mogu izgržati do kraja susreta. Ipak, tek što se krenulo s igrom u drugom dijelu, lopta je nakon jednog karambola, ispred gola Osijeka, završila iza leđa Malenice. Strijelac je bio Pavičić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja susreta obje momčadi igrale su otvoreni nogomet, a u takvom nadmetanju Dinamo je bio spretniji i došao do sva tri boda u 83. minuti kad Matel nabacuje jednu loptu na sedam metara gdje je najviši u skoku Lešković koji zakucava loptu za konačnih 2:1.

U idućem kolu Osijek je domaćin Splitu, a to je ujedno i početak serije od tri susreta pred domaćom publikom.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!