Sport / Nogomet

Željo u Gradskom vrtu nakon 26 godina

Željo u Gradskom vrtu nakon 26 godina

Nakon više od 26 godina u Gradskom vrtu će u subotu igrati nogometaši Osijeka i sarajevskog  Željezničara. Riječ je o prijateljskom susretu koji će uslijediti u vrijeme stanke u državnom prvenstvu, uvjetovane nastupom reprezentacije Hrvatske protiv Ukrajine u Maksimiru.

Posljednji puta Bijelo-plavi su ugostili „Želju“ 16. prosinca 1990. kada je u Gradskom vrtu bilo neriješeno 1:1, a Osječani su potom bili bolji u izvođenju jedanaesteraca koji su se tada pucali u slučaju neodlučenog rezultata. Bilo je to u prvom dijelu sezone 1990/91, a zadnji međusobni ogled u borbi za bodove sarajevski i osječki prvoligaš imali su 16. lipnja 1991. na Grbavici. I tada je također bilo 1:1, uz pogotke Sliškovića za domaćina i Jankovića za gostujuću momčad. U udarcima s bijele točke precizniji su bili nogometaši Željezničara.

Uzimajući u obzir sve službene susrete koje su odigrali tijekom natjecanja u Prvenstvu i Kupu bivše Jugoslavije, Osijek i Željezničar ukupno su se sastajali 39 puta. Osječka je momčad pritom ostvarila 12 pobjeda, deset je dvoboja završilo bez pobjednika, a Sarajlije su bile uspješnije 17 puta. Često su to bile vrlo zanimljive i neizvjesne utakmice, pa se i uoči predstojećeg prijateljskog odmjeravanja snaga može reći kako će zaigrati – stari rivali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oba su kluba među nositeljima kvalitete u svojim nacionalnim prvenstvima i ne sumnjamo da će osječkoj publici prikazati zanimljiv nogomet u subotu od 15 sati u Gradskom vrtu. Ulaz je besplatan, a otvorena će biti samo tribina zapad.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!