Sport / Nogomet

Osijek lakoćom do bodova u slavonskom derbiju

Osijek lakoćom do bodova u slavonskom derbiju

Momčad pod vodstvom Zorana Zekića uspjela je pobjeći četvrtoplasiranom Hajduku na četiri boda prednosti, zahvaljujući subotnjoj pobjedi u slavonskom derbiju protiv Cibalije.

Junak dana bio je osječki Ukrajinac Dmytro Lopa, koji je prvi pogodak postigao u 43. minuti završivši akciju domaćina, a potom je konačnih 2:0 postavio u 55. minuti vrlo lijepim solo-prodorom. Nije to bila utakmica za pamćenje kad je u pitanju igra obje momčadi, ali je Osijek odigrao, rekli bismo, rutinski i bez stresa, točno koliko je bilo dovoljno za tri boda.

Treća je to pobjeda Osijeka ove sezone protiv Cibalije, a Vinkovčani ostaju posljednji na ljestvici s devet bodova na svom kontu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čestitao bih prije svega svojim igračima. Utakmica je bila očekivano teška, a ono što posebno želim izdvojiti na početku je fantastično navijanje koje imamo u Gradskom vrtu! Ovo što se kod događa pokazuje da i u hrvatskom nogometu može biti lijepih i pozitivnih priča. Nadam se da će moja momčad u nastavku Prvenstva ostvariti još bolje igre i rezultate da se svi zajedno možemo i više i češće veseliti. Što se same utakmice tiče, mislim da smo zabili gol u pravom trenutku, pred sam kraj prvog poluvremena. Još smo se malo stabilizirali u nastavku, postigli i taj drugi pogodak, a da smo bili malo mirniji u predaji lopte i da nismo toliko srljali u ofsajd, mogli smo zasigurno i puno uvjerljivije pobjediti. U toj velikoj želji naših igrača da zatresu mrežu, ponekad nije bilo dovoljno strpljenja, ali sam unatoč tomu sasvim zadovoljan. Bila nam je to treća utakmica u šest dana, Vinkovčani praktički nisu imali što izgubiti, dok su gotovo svi nama unaprijed upisali bodove," rekao je Zoran Zekić i dodao jednu zanimljivost:

"Gospodin Lopa je trebao biti na press konferenciji koju smo imali u petak, ali je zaspao i zbog toga će biti kažnjen. Obavio sam razgovor s njim i on se ispričao za svoju pogrešku te je obećao da će se iskupiti s dva gola Cibaliji. Ne jednim, nego dva. Eto, da vam i to prenesem, da je obećanje zaista ispunio. No, kazna mu ipak ostaje. Usput, lijepo je da imamo raznovrsnost u momčadi i da protivnik ne zna koga će prije čuvati i s koje strane dolazi veća opasnost."

Foto: J.Bilić/SiB.hr

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!