Sport / Nogomet

VIDEO: RNK Split - NK Osijek 1:0

VIDEO: RNK Split - NK Osijek 1:0

Nogometaši Osijeka doživjeli su novi gostujući poraz.U utakmici 10.kola 1. HNL bijelo plavi su izgubili od domaćeg Splita rezultatom 1:0 iako opet nisu bili lošija momčad od svog protivnika.

Što više reći ne vrijedi se ponavljati, Osječani su se nekome zamjerili, a kome, kada i zašto, to nitko ne zna. Utakmica sa Splitom u Parku mladeži nije bila kvalitetna i lijepa za igru, domaćin je prije svega razočarao kao najugodnije iznenađenje prvenstva. Osijek je prvi zaprijetio u 6.minuti preko Nikšića, no nije to bio težak posao za vratara Vukovića.Bijelo plavi su doputovali bez šestorice igrača u Split, no obrana je dobro igrala.
U prvom djelu vrijedi izdvojiti tek pokušaj Vitaića u 15.minuti kada je pogodio vratnicu.
U 36.minuti Osijek je izveo korner, a u 16-rcu domaćina nije se najbolje snašao Andrej čaušić.U nastvaku utakmice ipak bolja igra gostujućih plavih.
U 66.minuti Pavličić je probao sam nakon dodavanja Miličevića, no naišao je na čvrsti blok crvenih. U 73.minuti Osijek je imao i najveću prigodu, no Lukačević je slabo izveo slobodni udarac s ruba kaznenog prostora. I onda kada su svi mislili da će susret završiti neodlučeno u 82.minuti utakmice slabi sudac Kovačić, dosudio je kazneni udarac za SPLit.
U najmanju ruku dvojbena odluka, u kontaktu su bili Lukačević i Pehar, no i prije toga nije suđen šrekršaj nad Pušićem. Siguran realizator za pobjedu Splita bio je nesuđeni Osječanin Bojan Golubović.
Kako god bilo Split je novom 4- uzastopnom pobjedom ponovno zasjeo na vrh ljestvice, a Osijek je dobio nove brige, borba za europu sve je dalje i dalje.Slijedi prvenstvena stanka od 2 tjedna a onda derbi s Dinamom u Gradskom vrtu.

VIDEO:
{youtube}oUqsFgGoJkM{/youtube}
TEKST: Dario Andraković, www.stv.hr

Izdvojeno

Reci što misliš!