Sport / Nogomet

Osijek igrao 20 minuta i pobjedio Slaven

Osijek igrao 20 minuta i pobjedio Slaven

Sedamdeset minuta Osijek se patio u Koprivnici i velik broj gledatelja već je vidio još jedno standardno izdanje bijelo-plavih kad su susreti te dvije momčadi u pitanju. Onda u igru ulazi Domagoj Pušić i s dva poteza rješava susret.

Osijek u susret ušao s najavama kako želi pobjedu, ali se to nije vidjelo na terenu pa je Slaven Belupo dominirao i stvarao prigode. Dovoljno svjedoči podatak kako cijelo prvo poluvrijeme momčad Zorana Zekića nije uputila niti jedan udarac prema golu Blaževića. Slaven je pak bio opasan pa bilježimo gredu iz slobodnog udarca te nekoliko dobrih prigoda koje su došle nakon lopti Muženjaka i Burića. Jedina prigoda Osijeka, ako se ona tako može nazvati s obzirom da je dosuđeno zaleđe, dogodila se u 33. minuti nakon kombinacije Lope, Lulića i Ejupa. Posljednji je prema sucu bio u zaleđu iako je dojam kako zaleđa nije bilo.

Sličnu utakmicu gledali smo i u nastavku, a nakon dvadeset minuta nastavka Muženjak, koji je na posudbi iz belgijskog Lokerena, zabija za vodstvo domaćina. Sjurio se on po lijevoj strani, pucao, lopta pogađa u padu Matasa (i Škorića) i završava iza leđa Mikulića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga Osijek se ipak otvorio i krenuo odlučnije prema naprijed. To se isplatilo već u 71. minuti kad Pušić glavom prebacuje za Baraća, ovaj spušta za Lesjaka koji obilazi Blaževića i zabija za izjednačenje.

U 84. minuti, Pušić uzima jednu loptu na centru, šalje odličnu loptu za Grgića, ovaj šalje paralelu za Ejupia, a ovaj je siguran za svoj dvanaesti gol sezone i još jednu, trinestu pobjedu Osijeka.

Unatoč lošijoj igri, bijelo-plavi nakon ove pobjede i povratka na treće mjesto te bjega od direktnog konkurenta za mjesto koje vodi u Europu, s mirom gleda prema srijedi kad u Gradski vrt stiže Rijeka. Polufinale kupa u kojem Osijek "ganja" dva gola zaostatka sigurno će biti mamac za publiku, a već za vikend na rasporedu je slavonski derbi kad u goste dolazi utopljenik Cibalija koja je nažalost današnjim porazom gotovo ispisala kartu za povratak u drugu ligu.

.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!