Sport / Nogomet

Meszaros: ''Izvjesnije je da će novi stadion biti kapaciteta za desetak tisuća gledatelja''

Meszaros: ''Izvjesnije je da će novi stadion biti kapaciteta za desetak tisuća gledatelja''

Nogometaše Osijeka na pripremama u španjoljskoj Marbelli posjetili su i klupski vlasnici Lorinc Meszaros i Ivan Meštrović.

Za službeni klupski web Meszarosz je oktrio neke zanimljive planove vezane uz bijelo-plavi klub.

Istaknuo je kako sve ide prema planui da je jako zadovoljan onime što je momčad postigla na terenu, a zatim se dotaknuo i teme izgradnje Kampa na Pampasu, kao i novog stadiona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Želimo što prije krenuti s radovima, ali ne možemo zaobići redovitu proceduru. Nadam se da će se i to ubrzati, da ćemo uskoro imati svu potrebnu dokumentaciju i da ne gubimo vrijeme po tom pitanju. Lokacija je dobra jer se nalazi u samome gradu, s potrebnom infrastrukturom i u tom je smislu pristupačnija nego neki drugi prostori o kojima smo također razmišljali. Imat ćemo veći broj terena i s prirodnom i umjetnom travom, a tamo ćemo izgraditi i manji stadion za nekoliko tisuća gledatelja koji bi imao i UEFA licencu. Naime, na njemu će neko vrijeme i naša prva momčad igrati svoje službene utakmice, dok ne završimo projekt rekonstrukcije Gradskog vrta, odnosno izgradnje novog stadiona na mjestu sadašnjega.

Što se toga stadiona tiče, Meszaros vjeruje da bi izgradnja novog objekta mogla biti gotova u roku od dvije godine.

- Prema trenutnim saznanjima, vjerojatno ćemo postojeći stadion morati u cijelosti rušiti, teško da će se on moći rekonstruirati prema našim željama. Izvjesnije je da ćemo krenuti u projekt novog stadiona koji bi bio kapaciteta desetak tisuća gledatelja. Dakle, Gradski vrt ostaje kao najizvjesnija lokacija i zbog prateće infrastrukture, što je bitno zbog ishođenja svih potrebnih dozvola za gradnju. Podrazumijeva se da će novi stadion udovoljavati svim kriterijima UEFA-e i da će svojim komforom pružiti potpuno drugačiju percepciju navijačima koji će dolaziti na utakmice. Želimo da se gledatelji osjećaju ugodno i udobno, da mogu na tribine dolaziti obiteljski, sa svojom djecom. Imat  ćemo, kao veliki europski klubovi, takozvane Sky boxove za sponzore, gospodarstvenike, naše goste i prijatelje kluba kojih će, ne sumnjam, s vremenom biti sve više.

Moszaros je istaknuo kako će i u budućnosti klub raditi na tome da dovodi jaka pojačanja.

- Razmišljamo o povratku još nekih bivših igrača našeg kluba, ali i nekih, uglavnom mlađih hrvatskih nogometaša koji trenutno igraju u inozemnim klubovima, a bili bi voljni doći kod nas. Naime, naš cilj je ne samo zaigrati u kvalifikacijama Europske lige, nego i ostaviti trag u tom natjecanju.

Kompletan razgovor pročitajte na www.nk-osijek.hr

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!