Sport / Nogomet

Bizovac planira gradnju stadiona

Bizovac planira gradnju stadiona

Sportski centar nogometnog kluba „BSK-Termia“ Bizovac na sadašnjoj lokaciju u Valpovačkoj ulici  izgrađen je daleke 1972. godine.

Od tada do danas, u nekoliko navrata na objektu svlačionica izvršeni su potrebni popravci, sanacija oštećenja i dogradnja.

- Općina Bizovac u suradnji s upravom nogometnog kluba i projektantskim uredom „ZD projekt“ iz Bizovca izradila je idejni projekt izgleda budućeg modernog nogometnog stadiona na postojećoj lokaciji, kojom se planira izvršiti rekonstrukcija  starih objekata sa svlačionicama i dogradnja tribina s više od 500 sjedećih mjesta, pojašnjava Srećko Vuković, načelnik općine Bizovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sadašnje svlačionice  koristile bi mlađe selekcije  za nogometnu školu, a na katu bi se dogradila višenamjenska dvorana i ugostiteljski prostor. Iza postojećih svlačionica izgraditi će se nove svlačionice za seniorski tim. Zgrade će biti vezane nadstrešnicom i činiti će jednu cjelinu. U sklopu sportskog centra  predviđena je  izgradnja parkirališta, pomoćnog terena, malonogometnog igrališta sa umjetnom travom, manja tartan staze za trčanje, vanjsko vježbalište, dječje igralište te hortikulturno uređenje, najavljuje Vuković.

Namjena zgrada i objekata u sportskom centru prvenstveno će služiti  održavanju  sportskih aktivnosti potrebnih za nogometni klub i za školu nogometa kao i za rekreativno bavljenje sportom lokalnog stanovništva. U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije na temelju koje će se ishoditi potrebne dozvole za gradnju da bi se već 2018. godine mogli započeti planirani građevinski radovi, potvrđuje planove načelnik Vuković.

Izvor: Valpovstina.info


Izdvojeno

Reci što misliš!