Sport / Nogomet

Nakon Međugorja NK Osijek putuje na pripreme u Španjolsku gdje će odmjeriti snage i s kijevskim Dynamom i moskovskim Lokomotivom

Nakon Međugorja NK Osijek putuje na pripreme u Španjolsku gdje će odmjeriti snage i s kijevskim Dynamom i moskovskim Lokomotivom

Prvi dan priprema nogometaša Osijeka protekao je, dakako, radno i u u skladu s onim što Bijelo-plave očekuje u sljedećih šest tjedana. Nikome nije drago što su travnjaci zaleđeni, ali se i tome „doskočilo“, pa će naš prvoligaš vrlo brzo promijeniti svoju pripremnu bazu.

- Koristit ćemo teren s umjetnom travom u ovih par uvodnih dana dok ne krenemo u Međugorje, a to će biti već u četvrtak, pa ćemo vidjeti koliko ćemo dana tamo ostati. Poznato je da ćemo 28. siječnja otputovati u španjolsku Marbellu gdje ćemo odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica. Zasad imamo tri dogovorena protivnika, to su Lokomotiv iz Moskve, Dynamo Kijev i naš bratski klub, mađarska Puskas Akademia. Još su nam neki termini slobodni, pa vjerujem da ćemo uskoro i njih popuniti s još nekim jakim i respektabilnim suparnicima. Općenito, što se priprema tiče, rekao bih da nastavljamo tamo gdje smo stali prošle jeseni i vjerujem da će sve skupa biti u nastavku još kvalitetnije. Nadam se da su igrači zdravi, spremni za rad i motivirani, pričao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera Zoran Zekić.

Na prvo su okupljanje u novoj godini došli svi prvotimci koji su jesenas uspješno nosili dres našeg prvoligaša, izuzev četvorice reprezentativaca Barišića, Matasa, Baraća i Peroševića koje je izbornik Ante Čačić poveo u daleku Kinu na tamošnji „China Cup“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sportski direktor Alen Petrović osvrnuo se na jake protivnike s kojima će Osijek igrati tijekom boravka u Španjolskoj:

- Tražimo još dva protivnika za 1. i 4. veljače, a za ove dogovorene oglede s takvim momčadima kao što su Lokomotiv i Dynamo, želim se zahvaliti našim reprezentativcima Vedranu Ćorluki i Domagoju Vidi. Oni su nam bili posrednici prilikom dogovaranja tako jakih provjera i pomogli nam da do tih utakmica i dođe. Također, jako mi je drago da su neki naši igrači produžili ugovore, poput Mikulića, Peroševića i Žitnjaka koji su potpisali do ljeta 2018., dok su Malenica, Lukić, Barać, Mioč i Grgić dogovorili vjernost našem klubu do 2020. godine.  

Novih igrača će u osječkoj svlačionici zasigurno biti, a Petrović je uvjeren kako će oni predstavljatii istinska pojačanja za nastavak sezone:

- U ozbiljnim smo razgovorima s dvojicom, trojicom igrača, o imenima ne mogu govoriti dok se posao eventualno ne završi, a vjerujem da ćemo biti uspješni u započetim pregovorima. Možda pojedince pričekamo i nešto duže zbog prijelaznog roka koji u Europi završava 31. siječnja iako bismo sve željeli riješiti prije odlaska u Španjolsku. Zasad mogu reći da bismo u svakoj liniji željeli jedno kvalitetno pojačanje.

Kada je riječ o „slučaju Arsenić“ i spoznaji da je stoper Osijeka potpisao za poljsku Wislu u kojoj od ljeta namjerava nastaviti karijeru, sportski direktor Osijeka je zaključio:

- Mi smo njemu ponudili uvjete koje smo mogli, u kategoriji ovih igrača koji su produžili ugovore. Nažalost, on je te uvjete odbio i izabrao neki svoj put. Nije floskula kada kažem da mi želimo u Klubu igrače koji svim srcem žive za NK Osijek i žele biti dio našeg projekta koji je, dakako, vezan uz Europu. Za sve one koji se tako ne osjećaju, nećemo biti tužni ako izaberu neka druga rješenja. Pritom ćemo im poželiti sreću, a samo ću dodati da ako igrači koji su nam došli sa strane mogu disati za ovaj Klub, onda mislim da i mladići koji su ovdje odgajani i školovani trebaju imati isti pristup.

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!