Sport / Nogomet

Bijelo-plavi poklonili Interu bod

Bijelo-plavi poklonili Interu bod

Pred jedva 200 gledatelja na Gradskom stadionu u Zaprešiću Inter i Osijek odigrali su prvu utakmicu posljednjeg kola jesenskog dijela Max TV Prve lige. Rezultat je bio 2:2.

Mučio se na početku Osijek, ponajviše sami sa sobom jer nisu bili dovoljno čvrsti u dvobojima, a ni pokretljivi i agresivni kako se to očekivalo. I zato prvih 20-ak minuta nikako nisu uspijevali uhvatiti željeni ritam, pa je u tom razodoblju domaćin izgledao bolje.

Osijek je prvi puta poveo u 28. minuti, kada je Muzafer Ejupi zatresao mrežu, a Inter je poravnao pet minuta prije odmora pogotkom Jakova Filipovića nakon pogreške Mikulića koji je jednu loptu nepotrebno išao boksati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom je dijelu bolje i otvorenije zaigrao Osijek što je već u 53. minuti urodilo plodom. Zoran Arsenić s centra je krenuo prema Interovom golu, nanizao dvojicu, trojicu domaćih igrača i sjajnom loptom iza leđa domaće obrane pronašao Gabrijela Bobana koji ponovno dovodi Osijek u vodstvo. Mogao je isti igrač desetak minuta kasnije povećati na 3:1, u kontri je pretrčao pola terena, nisu ga Interovi igrači mogli srušiti ni nogama ni rukama, ali njegov udarac na kraju zaustavlja Čović.

Vrlo brzo uslijedila je kazna, odlični Čeliković uputio je centaršut s lijeve strane, Matas je neoprezno reagirao u svom šesnaestercu, lopta mu se od prsa odbila u ruku pa je sudac Cestarić pokazao na najstrožu kaznu. Uz to je Matasu pokazao i drugi žuti karton pa je posljednjih 20-ak minuta Osijek igrao s igračem manje. Jedanaesterac je sigurno u izjednačenje pretvorio Puljić.

Do kraja, Inter je očekivano pritiskao, ali najbliže pogotku ipak je bio Osijek u 89. minuti kada je Barišić ubacio slijeva, a Vojnović u dobroj poziciji u kaznenom prostoru prvo promašio loptu, ali se kasnije ponovno izborio za nju, pa s 20-ak metara ciljao u lijevi donji kut, no lopta je prošla tik pokraj vratnice.

VIDEO SAŽETAK:

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!