Sport / Nogomet

Bijelo-plavima se pruža prigoda okončati uspješnu jesensku polusezonu na trećem mjestu

Bijelo-plavima se pruža prigoda okončati uspješnu jesensku polusezonu na trećem mjestu

Ponovno je pred osječkim izvjestiteljima na konferenciji za novinare bio šef stručnog stožera Zoran Zekić. Prije nego li se počelo govoriti o najavi predstojećeg prvenstvenog dvoboja s Interom u Zaprešiću, inače posljednjeg ove jeseni, čuli smo i trenerov komentar ždrijeba polufinala Kupa Hrvatske koji je Osječanima dodijelio Rijeku...

- Kup je na proljeće i to mi je iz ove perspektive još jako daleko. No, ako želimo dogurati do kraja na tom kolosijeku, onda zapravo i nema neke razlike, treba pobjeđivati najbolje i u polufinalu i u finalu. Imat ćemo dovoljno vremena pripremiti se do početka ožujka i nadam se da ćemo u tim utakmicama pokazati puno više u odnosu na ono što je bilo u našim dosadašnjim međusobnim ogledima ove sezone. To je valjda jedini klub kojega još nismo uspjeli pobijediti otkako sam došao za trenera Osijeka, tako da je i to još jedan izazov, kako za mene, tako i za moju momčad. No, mi samo kroz tako jake utakmice možemo napredovati, rekao je Zekić.

Čak četvorici pozivi za reprezentaciju!?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prokomentirao je osječki kormilar i medijske najave kako će izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić na siječanjski turnir u Kinu voditi i čak četvoricu prvotimaca Bijelo-plavih. Riječ je o Mikuliću, Matasu, Baraću i kapetanu Barišiću...

- Iznimno sam ponosan na to iako se izbornik još nije službeno očitovao, no to je za nas fantastično! Mislim da nema veće časti od igranja za nacionalnu vrstu, makar se radilo i o prijateljskim utakmicama. To je priznanje ne samo njima, nego i našem zajedničkom radu i Klubu u cjelini.

Sada je Osječanima najvažnije uspješno završiti prvi dio državnog Prvenstva, pa je maksimalna koncentracija usmjerena na ogled sa Zaprešićanima koji je na rasporedu već u petak:

- Akumulirao se određeni umor, i psihički i fizički, odradili smo tek poneki trening u ovom ritmu stalnih putovanja, ali se ipak nadam da ćemo ponoviti dobru igru iz Pule. Mislim da nema nikakvog razloga da se tako ne postavimo i u Zaprešiću. Igramo protiv momčadi koju iznimno cijenim jer gaji lijep i kombinatoran nogomet, ali ćemo im nastojati odgovoriti na najbolji način, kako smo to puno puta učinili tijekom ove sezone. Ozlijeđenih igrača, srećom, nemamo što znači da smo dobro radili jer svi podnose napore bez nekih posebnih problema, ali će nam zbog tri žuta kartona nedostajati Lopa i Perošević. Nadam se, zapravo sam i uvjeren, da ćemo im pronaći zamjene koje će biti na razini onoga što su njih dvojica odigrala u Puli. Općenito, vjerujem da ćemo i ovaj puta biti i hrabri i pametni, dovoljno agresivni i sigurni te da ćemo na stanku otići posve zadovoljni.

Intrigira nas i motivira treće mjesto

Pitali su novinari Zekića koliko ga intrigira mogućnost da Osijek uspješnu jesen okonča plasmanom na visoko, treće mjesto, ispred Hajduka...

- Mislim da nas sve u Klubu intrigira i motivira prilika koju imamo u tom pogledu. Sami sebi smo omogućili takvu situaciju i bilo bi prekrasno da uz plasman u polufinale Kupa i u Prvenstvu budemo u vodećem tercetu. Dakako da će to ovisiti ne samo o ishodu našeg dvoboja s Interom, nego i o utakmici između Hajduka i Dinama, ali ćemo mi razmišljati isključivo o sebi.

Iako je pred Osijekom još važnih 90 minuta, trener Bijelo-plavih se dotaknuo i nekih planova za proljeće, kao i plana i programa zimskih priprema:

- Vjerujem da ćemo na proljeće, svi skupa, biti još bolji. Imat ću tijekom zimske stanke dovoljno vremena da i sebe analiziram, svoj rad i odluke koje sam donosio. Idem i na dodatnu edukaciju na kojoj ću pokušati dobiti potvrdu svoga rada, a možda i ispraviti neke vlastite zablude. Inače, pripreme nam počinju 9. siječnja i već sada je izvjesno da ćemo 28. 1. otputovati u Španjolsku, odakle se vraćamo 11. veljače. Što se tiče uvodnog dijela pripremnog razdoblja, vidjet ćemo kakvo će biti stanje s vremenom i terenima. Ako ne budemo mogli ovdje raditi, moguće je da ćemo otići sedam dana negdje na našu jadransku obalu. Znam da ćemo u Španjolskoj igrati s jakim protivnicima, između ostalih i protiv kijevskog Dinama, sudionika Lige prvaka.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!