Sport / Nogomet

NK Osijek na krilima navijača u polufinale Kupa!

NK Osijek na krilima navijača u polufinale Kupa!

Nogometaši Osijeka svladali su Slaven Belupo u četvrtfinalu Hrvatskog Kupa u Gradskom vrtu s 1:0. Jedini pogodak za Osijek postigao je Antonio Perošević u 81. minuti utakmice, no vrijedi istaknuti sjajno navijanje Kohorte na Istoku koja je bijelo-plave praktički nosila do važnog trijumfa.

Osječani su ostvarili cilj i svladali Slaven Belupo u Gradskom vrtu. Rezultat je bio identičan onome iz prvenstvenog kola nedavno odigranom u Osijeku, no momčad plavih iz Koprivnice ipak je pružila puno lošiju igru.

Osim čvrstine, Slaven Belupo ništa nije pokazao u igri prema naprijed i osječki vratar Marko Malenica ostao je neocjenjen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo poluvrijeme domaći su se mučili u organizaciji igre, pa je publika vidjela malo od pravog nogometa. No, u nastavku susreta, kada je trener Zekić načinio promjene i u igru poslao Mioča i Peroševića, Osječani su stisli svoje goste.

Uslijedilo je logično vodstvo Osijeka, nakon prodora Lesjaka i ubačaja Borne Barišića, na drugoj strani Perošević je lijepo loptu poslao u mrežu za 1:0.

No, posebnu pohvalu u ovoj utakmici vrijedi uputiti osječkim navijačima, koji su na Istoku drugo poluvrijeme neprestanim navijanjem stvorili sjajnu atmosferu i igrače Osijeka praktički nosili do plasmana u polufinale Kupa.

- Moram čestitati mojim igračima na ovoj pobjedi, ali najviše sjajnim navijačima. Ne sjećam se da je ikada nas publika ovako bodrila, njih 200-300 koliko je bilo po ovako smrznutom vremenu, svaka im čast i nadam se da će nas bodriti ovako i u preostale tri gostujuće utakmice. Ovu pobjedu i plasman u polufinale Kupa posvećujem njima, pričao je poslije utakmice Zoran Zekić, trener Osijeka.

- Nismo bili pravi prema naprijed, nazad smo OK stajali. Kontrolirali smo igru, ali očito umor, dečki su potošeni, što loši tereni, prema gore nismo ništa napravili i onda je teško očekivati da možeš dobiti utakmicu, kazao je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Osijek se tako na najbolji način oprostio od svojih navijača u 2016. godini i plasmanom u polufinale Kupa zaokružio vrlo uspješnu jesensku polusezonu. Uz Osijek u polufinale su se još plasirali Dinamo, Rijeka i Split.

Tekst i video: Dario Andraković/Republika.eu
Foto: D.Lalić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!