Sport / Nogomet

Dinamo slavio u Gradskom vrtu

Dinamo slavio u Gradskom vrtu

Nogometaši Osijeka doživjeli su drugi domaći poraz u jesenskom dijelu prvenstva. U posljednjoj utakmici u Gradskom vrtu Osijek je izgubio od Dinama s 2:0 u derbiju 17.kola prve hnl.

Lošije vrijeme i kiša sigurno su uzeli dobar broj gledatelja u Gradskom vrtu, ali skupilo se oko 4 tisuće njih koji su priredili dobru atmosferu na stadionu priličnu derbiju kola.

Prije utakmice trener Osijeka Zoran Zekić darivao je dresom Roberta Birovića, momka s downovim sindromom iz Svetog Đurađa, a NK Osijek je poklon dres pripremio i za izbornika hrvatske reprezentacije Antu Čačića koji je bio na utakmici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je ušao sjajno u utakmicu, i bijeli i plavi su odigrali možda najbolje poluvrijeme ali u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela, gosti su preko Ćorića došli sretno do pogotka nakon što je lopta prošla kroz ruke do tada najboljem pojedincu utakmice vrataru Mikuliću.

Odmah u nastavku drugi gol Sudanija u 48. minuti potpuno je okrenuo utakmicu na stranu Dinama, a Osijek je od 77.minute igrao i s igračem manje nakon isključenja Gabrijela Bobana.

Dinamo je susret mirno priveo kraju.

Susret je obilježilo i odlično navijanje Kohorte pa i gostujućih BBB-a koji su ispunili kavez na sjeveru.

- Ja mislim da smo mi jako dobro igrali, dominirali cijelu utakmicu, iako smo prvo poluvrijeme bili malo spori u dodavanju lopte, to smo popravili, vrlo važna pobjeda za nas, vrlo bitna protiv jake ekipe u Osijeku, koju će teško tko još pobjediti, pričao je vidno zadovoljan poslije utakmice trener Dinama Ivajlo Petev.

- Ja se ne mogu oteti dojmu da smo mi prvo polurijeme igrali jako dobro, eto nismo uspjeli zabiti gol na početku, kasnije primiš takav gol kakav primiš, opet peh, jednostavno te to ubije, ali dogovorili smo se drugo poluvrijeme da nećemo divljati, no primilo smo odmah gol u 48.minuti utakmice i to je bilo to. Neću komentirati suđenje, ali moram kazati dacrveni karton koji je ugasio utakmicu, je isprovociran jer na Bobanu u toj akciji nije dosuđen čisti faul, riječi su trenera Osijeka Zorana Zekića.

Zekić je istaknuo kako nema puno vremena za analizu utakmice niti za tugovanja, jer Osječani već u srijedu igraju vrlo važan susret u Gradskom vrtu u okviru četvrtfinala hrvatskog Kupa.

U goste bijelo plavim dolazi prepoređeni Slaven Belupo, cilj Osječana je pobjeda i plasman u polufinale kupa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tekst: Dario Andraković/Republika.eu
Foto: Josip Bilić/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!