Sport / Nogomet

NK Osijek još jednom pokazao tko je gazda u dvorištu

NK Osijek još jednom pokazao tko je gazda u dvorištu

I u drugom ovosezonskom slavonskom derbiju, bijelo-plavi su ponovo slavili  rezultatom 2:0. Osječani su na taj način došli do svoje šeste ovosezonske pobjede u gostima, ali i prve nakon više od dva mjeseca. Posljednji put slavili su u Maksimiru 10. rujna.

Prvi dio susreta nije bio previše sadržajan, pa su u jednoj izjednačenoj igri upisane po dvije prave prilike sa svake strane.

Osijek je otvorenije ušao u drugi dio, a posebno se to vidjelo time što je Knežević poslan bliže golu. I već nakon pet minuta se našao u prilici, ali Matković još jednom odlično brani njegov udarac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cibalija je pokleknula u 61. minuti. Ejupi je ubacio s lijeve strane te loptaa dolazi do usamljenog Kneževića. Ovaj se ponovno loše snalazi u čistoj prilici, no ovog puta lopta dolazi do Lope, čiji udarac glavom završava u vratnici. Ipak, Ejupi je također pristigao u kazneni prostor te se ta lopta odbije njemu, a on ju smiruje te vrlo koncentirano i sigurno šalje u mrežu.

Vratar domaćih, Matković bio je jedan od najboljih igrača na terenu sve do 90. minute. U prvoj minuti sudačke nadoknade Matković je još jednom pokazao svoju ćudljivu narav. Nakon sjajnih intervencija poklonio je Osijeku drugi pogodak! Izašaoj e po jednu loptu i umjesto da ju uhvati rukom on ju pokušava odigrati nogom, prilikom toga se spetljao i pao, a Boban je samo dotrčao do lopte i poslao je u praznu mrežu.

Tako je Osijek došao do još jedne pobjede čime se našao na trećem mjestu, a iduće kolo će napasti drugo mjesto na kojem se nalazi Dinamo i to upravo u međusobnoj utakmici na Gradskom vrtu.

[blockquote]ZAJEDNO ZA VUKOVAR
Ovaj slavonski derbi bio je susret za Vukovar. Igrači, vodstvo klubova, navijači..., u Vinkovcima su odali počast gradu heroju. Uoči utakmice navijači Cibalije i Osijeka položili su vijenac na zapadnoj tribini vinkovačkog stadiona u spomen na stradanje Vukovaraca u Domovinskom ratu te u spomen na 18. studenoga i pad grada. Susret je počeo minutom šutnje za sve poginule koji su junački branili Vukovar, a momčadi su na teren izišli s majcama na kojima je pisalo “18.11.1991. Nikad Slavonija zaboraviti neće”. U 25. minuti Ultrasi su izvjesili transparent s natpisom "1991. Žalosne majke mrtve usne ljube... Tko im oprosti, prokleta mu duša i kosti", minutu kasnije i Kohorta je istaknula transparent u spomena Vukovara - "A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama". Nešto kasnije Kohortaši su podigli i poruku "Never forget Vukovar".[/blockquote]

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

FOTO: J.Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!