Sport / Nogomet

Bijelo-plavi u slavonskom derbiju traže pobjedu

Bijelo-plavi u slavonskom derbiju traže pobjedu

Nakon dvotjedne prvenstvene stanke utakmicama 16.kola nastavlja se prva HNL. Nakon više od 3 godine u Vinkovcima će nogometaši Cibalie i Osijeka ponovno igrati slavonski derbi. Osječani su spremni za utakmicu i uvjereni u pobjedu.

Predstavnici NK Osijeka istaknuli su sjećanje na Vukovar, a klub je već i protekli mjesec na razne načine obilježio obljetnicu stradanja grada heroja.

To će se nastaviti i u Vinkovcima, gdje će igrači istrčati u posebnim majicama, a navijači Osijeka i Cibalie uoči utakmice položiti vijence na stadionu i zapaliti svijeće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto tako NK Osijek je pomogao donacijom i obnovi vukovarskog vodotornja sa 10 tisuća kuna.

Igrači su spremni za utakmicu i svi vjeruju u sjajnu atmosferu i pozitivan rezultat.

- Svi smo spremni za ovaj slavonski derbi i meni je ovo prvi derbi s Cibaliom, znam da je uvijek bilo teško pogotovo u Vinkovcima, no ja vjerujem da ćemo se mi tamo pokazati kao favoriti i osvojiti 3 boda, riječi su kapetana Osijeka Borne Barišića koji se vraća u sastav nakon odrađenih kartona a nedostajat će  desni bek Matas zbog istoga razloga.

Igrači vjeruju u veliku podršku Kohorte i ostalih Osječana u Vinkovcima i kako ona može biti samo vjetar u leđa.

- Imat ćemo sigurno veliku podršku u našim navijačima, koji su nas pratili i na svim gostovanjima i baš smo zato i ostvarivali pobjede i vjerujem da će nas ta velika podrška, i u Vinkovcima povući do nove pobjede u gostima, dodao je Barišić.

Koliko su Osječani ozbiljno shvatili ovu utakmicu i koliko im je ona i rezultatski važna, dokaz je kako će momčad zajedno s trenerima po prvi put ove sezone otići u karantenu u Đakovo.

Utakmica Cibalia- Osijek u Vinkovcima igra se u nedjelju od 15 sati, a svi koji žele na susret a to se još nisu odlučili prijave za navijački autobus traju u Udruzi Kohorta još večeras do 22 sata.

Piše: Dario Andraković/Republika.eu

 


Izdvojeno

Reci što misliš!