Sport / Nogomet

Bijelo-plavi pobjedom protiv Belupa vratili se na 3. mjesto

Bijelo-plavi pobjedom protiv Belupa vratili se na 3. mjesto

Nogometaši Osijeka pobjedili su Slaven Belupo u Gradskom vrtu u utakmici 15.kola prve HNL, no pamtiti će se samo 3 boda, jer bijelo-plavi su pružili još jednu bezidejnu igru i u drugom poluvremenu opasno visili. Momčad je spasio sjajni Zvonimir Mikulić.

Pobjedi ne treba gledati u zube i Osijek je ostvario ono što je želio, no trenera Zekića sigurno će zabrinuti igra, posebice u drugom poluvremenu.

Osječani su poveli s 1:0 golom Peroševića iz kaznenog udarca u 45.minuti utakmice nakon što je Musa udario Arsenića u 16-tercu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, unatoč vodstvu, bijelo-plavi se nisu oslobodili u igri. dosta grča, nepovezanih dodavanja i pogrešaka, te povlačenje na svoju polovicu, podsjećalo je na igru Osječana posljednjih sezona kada su se grčevito borili za ostanak.

Osijek danas živi u gornjem domu tablice, ponovno je treći i doista nema razloga za nikakav strah.

VIDEO SAŽETAK:

Ipak, 3 boda su najvažnija a to je poslije susreta naglasio i trener Osijeka Zoran Zekić.

- Čestitam igračima na pobjedi. Iimamo 30 bodova, treći smo tablici i tu završava moja priča o ovoj utakmici. Da, imamo dosta problema, imamo sada stanku i radit ćemo na tome, prije svega da se smirimo, istaknuo je Zekić.

Trener Slaven Belupa Željko Kopić bio je nezadovoljan, no prije svega rezultatom ali ne i igrom svoje momčadi.

- Što da kažem kad nakon poraza sam posve zadovoljan igrom svojih igrača, mi smo danas po svemu ispunili sve naše zahtjeve, djelovali smo kao kolektiv, ali jednostavno nije nas htjela sreća da zabijemo gol, onaj jedanaesterac je prelomio utakmicu.No u svakom slučaju naša se igra diže iz utakmice u utakmicu i s te strane mogu biti zadovoljan.

Osječani su nakon ove pobjede skupili 30 bodova i ponovno se vratili na 3.mjesto na tablici.

Slijedi prvenstvena stanka zbog nastupa reprezentacije, a onda i slavonski derbi u Vinkovcima protiv Cibalije.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tekst: Dario Andraković/Republika.eu
Foto: Josip Bilić/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!