Sport / Nogomet

NK Osijek prvi u Europi po broju vlastitih igrača

NK Osijek prvi u Europi po broju vlastitih igrača

Prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) NK Osijek  28. je po broju igrača u Europskim ligama (ukupno 34). No, ako se gleda broj igrača koji još igraju u klubu u kojem su ponikli onda je NK Osijek na prvom mjestu s čak 18 aktivnih igrača iz vlastitog pogona.

U doba modernog nogometa tako što je jako rijetko, ali NK Osijek se oduvijek oslanjano na produkte vlastite Škole nogometa.

U ovom trenutku u krugu kandidata za prvu momčad su: Mikulić, Malenica, Žitnjak, Arsenić, Lukić, Leko, Škorić, Barišić, Marin, Pušić, Vojnović, Anić, Mioč, Žaper, Knežević, Lulić, Perošević, Grgić i Špoljarić. Premda se radi o goloj statistici, ipak je to još jedna potvrda vrijednosti i ugleda Škole nogometa bijelo-plavih u kojoj je odgojeno mnogo vrhunskih nogometaša i hrvatskih reprezentativaca.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dinamo je u ovom poretku na iznimno visokom trećem mjestu s 13 svojih igrača u vlastitim redovima i 42 bivša igrača Dinama koji igraju u klubovima diljem Europe. Ispred “modrih” su amsterdamski Ajax i beogradskog Partizana koji su pravi rekorderi prema svojim izlaznim listama transferiranih igrača. Trenutačno 63 igrača Ajaxa i 56 Partizana igraju diljem Europe, a samo petorica igrača poniklih u Partizanu danas igraju za beogradsku momčad. Iz Hrvatske u TOP 1O ide i splitski Hajduk. S deset igrača koji danas nose dres Hajduka, a ponikli su u vlastitoj školi, i 36 igrača izvan Hajduka, splitski je klub na desetom mjestu.

Kompletu tablicu pogledajte OVDJE.

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!