Sport / Nogomet

Poraz bijelo-plavih na Poljudu i pad na četvrto mjesto

Poraz bijelo-plavih na Poljudu i pad na četvrto mjesto

Nogometaši Hajduka svladali su Osijek s 1:0 (1:0) u pretposljednjoj utakmici 14. kola Prve HNL odigranoj u nedjelju u Splitu, čime su preskočili Osječane i zasjeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je u 16. minuti Mađar Marko Futacs koji je odlično reagirao na ubačaj s desne strane i s desetak metara prebacio osječkog vratara Mikulića. Imali su Hajdukovi nogometaši još pregršt prilika za povećanje vodstva, ali nijednu od njih nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. U 66. minuti dvoboja Hajdukovi navijači su na sjevernoj tribini upalili baklje te tim činom proslavili 66. rođendan Torcide, a zbog nakupljenog dima utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta.

Pred oko 15.000 gledatelja na stadionu Poljud utakmicu je sudio Marin Vidulin iz Kanfanara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Totalno sam razočaran, utakmica očajna s obje strane, sudac je bio najbolji akter, mi nismo spojili dva dodavanja na tri metra, ovako jadni nismo bili ni kad nismo imali prebijene banke, rekao je poslije utakmice trener bijelo-plavih Zoran Zekić.

VIDEO SAŽETAK:

Nakon utakmice Hajduka i Osijeka u kojoj su Osječani poraženi s 1:0, pojavili su se medijski natpisi o incidentu ispred svlačionice Osijeka .

Napadač Osijeka Aljoša Vojnović navodno je nogom u stražnjicu udario kapetana Bornu Barišića i tada je nastao metež. Strasti su smirili specijalci i službeno osoblje. No Vojnović je demantirao cijelu priču i rekao: "Nije moje da demantiram, nije moje da ikome pametujem, nije moje da ispravljam krive Drine, nije moje da "svjedocima" govorim da lažu i da su sitne duše.... ali prije bih umro nego udario svojeg kapetana. Točka. Popravit ćemo mi ovo, vjerujte u nas."

Prema pisanju dijela medija, Vojnović se pri izlasku s terena porječkao s nekim s tribina pa je u pratnji zaštitara otišao do svlačionice. Njegov dolazak sa zaštitarom suigrači su krivo protumačili i krenuli prema zaštitaru na što je Vojnović objasnio situaciju. Nakon što se sve smirilo, navodno je nogom udario nekog od suigrača pa je došlo do novih napetosti, a sve se smirilo nakon nekoliko minuta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tekst: Radio Osijek/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!