Sport / Nogomet

Hrvatski nogometni kup: Osijek eliminirao Šibenik i u četvrtfinalu dočekuje Slaven Belupo

Hrvatski nogometni kup: Osijek eliminirao Šibenik i u četvrtfinalu dočekuje Slaven Belupo

Bijelo-plavi gostovali su jučer na Šubićevcu kod drugoligaša Šibenika  u sklopu osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa, a u jednoj sadržajnoj utakmici je pobjeda pripala gostima iz Osijeka, koji su slavili golovima Lope i Petrovikja. Za domaće je poraz tek umanjio brazilski napadač Brito.

Prvo poluvrijeme bilo je uglavnom bez uzbuđenja, osim u dvije situacije, jedne na samom početku i druge na samom kraju poluvremena. U 5. minuti, vratar gostiju, Mikulić, loše je ispucao loptu koja je došla do Fuština, a igrač Šibenika nije uspio pogoditi prazna vrata gostujuće momčadi.

Ipak, nešto aktivniju igru gosti su okrunili pogotkom u 41. minuti susreta, a strijelac je bio Dmytro Lopa. Ukrajinac je odigrao kombinaciju s Grgićem, a onda je uz nekoliko minijatura na poslijetku svladao vratara Slavicu te se s 0:1 otišlo na odmor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugi dio gosti ulaze raspoloženiji te u 65. minuti povisiju rezultat na 2:0 u svoju korist. Perošević je petom ostavio loptu za Arsenića koji je proigrao Vojnovića čiji je udarac netko od domaćih uspio blokirati, ali se lopta odbila do Petrovikja koji je pogodio bliži, desni kut.

SAŽETAK UTAKMICE:

Kako je ždrijeb dirigiran, već znamo i tko će igrati u četvrtfinalu. Čeka nas tako splitski derbi, Dinamo će u Zaprešić, Rijeka kod Lokomotive, a Osijek će ugostiti Slaven Belupo.

Utakmice će se igrati 30. studenog.

Parovi četvrtfinala Kupa:

Inter-Zaprešić – Dinamo
Split – Hajduk
Lokomotiva – Rijeka
Osijek – Slaven Belupo

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!