Sport / Nogomet

Osijek pao na Rujevici bez ispaljenog metka

Osijek pao na Rujevici bez ispaljenog metka

U derbiju 12. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Rujevica, pred oko 4000 gledatelja, uvjerljivo svladala Osijek 3:0 .

Domaćin u vodstvo dolazi u 37. minuti kada po ubačaju Stefana Ristovskog glavom zabija Franko Andrijašević. Četiri minute kasnije na 2:0 povisuje Mario Gavranović koji kupi odbijenu loptu i postiže drugi pogodak za Rijeku.

U 60. minuti domaćih, a potom i konačnih 3:0 postavlja Alexander Gorgon nakon novog ubačaja Ristovskog, dok 11 minuta kasnije gosti ostaju s igračem manje na terenu nakon što drugi žuti karton dobiva Zoran Arsenić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Komplimenti i čestitke igračima na odgovornoj igri. Pokazali smo da kada igramo takav nogomet nikome nije lako protiv nas. Igrači su puni samopouzdanja nakon povratka iz reprezentacija i danas su ponovno odigrali u granicama svojih mogućnosti. Igra i pristup donosi puno optimizma, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Trener Osijek rener Osijek Zoran Zekić je istaknuo:

 - Čestitke Rijeci na zasluženoj pobjedi. Ako je ova utakmica u početku imala predznak derbija to sigurno nije bila. Rijeka je bila bolja u svim segmentima igre. Mi smo prema natrag bili takvi kakvi jesmo, prema naprijed nismo niti postojali i moram biti zadovoljan što je završilo samo 3:0, rekao je Zekić.

Inače, Osječani su na ovoj utakmici predstavili nove dresove, treću garnituru s nadimcima na leđima.

Vodeća Rijeka sada ima 32 boda, šest više od drugog Dinama, dok je Osijek pao na četvrto mjesto s 24 boda. U sljedećem, 13. kolu, Osijek u nedjelju 23.10. u Gradskom vrtu dočekuje Lokomotivu.

FOTO: Marin Ružić

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!