Sport / Nogomet

Slavonski derbi - igrajte za Stjepana

Slavonski derbi - igrajte za Stjepana

Sutra u 19 sati, nakon tri godine, u Gradskom vrtu ponovo je na rasporedu slavonski derbi između NK Osijek i HNK Cibalia. Umjesto klasične najave gdje pišemo o igračima, tradiciji, formi i ostalom, ovaj put ćemo članak posvetiti jednom velikom navijaču Cibalije, koji je nažalost napustio ovaj svijet u srpnju ove godine.

Stjepan Vojnić živio je za svoju Cibaliju, a najviše se veselio slavonskom derbiju. Prenosimo objavu sa FB Stranice "Moja Cibalia- jedna i jedina" koja to najbolje opisuje:

Utakmica u Osijeku prva je na našoj "obiteljskoj listi gostovanja", ne zato što je po nadnevku najbliža, nego što je Stjepanu značila "događaj sezone".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se preduge tri godine Stjepan molio Bogu za povratak HNK Cibalije u 1.hnl, jednako je molio i za ostanak NK Osijeka u toj ligi, koja bez ova dva rivala nikako ne bi mogla biti "prva". Nakon šibenske drame kratko i pobjedonosno je izjavio: stižemo Osječe! Kao i svima Vinkovčanima, Stjepanu se ovaj rivalitet sa susjedima nakon završnice Kupa 1999., duboko uklesao u gene i svaku stanicu njegovog namučenog tijela.

A onda toga posljednjega vikenda u srpnju 2016.na puno travnjaka i tribina diljem RH, BiH i dalje, "nogometni svijet" je obilježio oproštaj Stjepana od ovozemaljskog života. Svaki taj navijački transparent i geste nogometaša bili su neizreciv izvor snage, utjehe i hrabrosti, nama članovima njegove obitelji. Poznavateljima nogometnih prilika u hrvatskom nogometu, za oko i srce najviše su zapele poruke Ultrasa i Kohorte...

Povratak u 1.hnl je dočekao, a 7.kolo i "Slavonski derbi"...?
- Svi ljudi koji su upoznali Stjepana, znaju kako je ovo preznačajan događaj da bi ga on propustio. Kada u subotu pođe pjesma navijača zaklopite oči, otvorite srca i vjerujte kako ćete negdje na Sjeveru Gradskog vrta vidjeti i čuti našega i vašega Stjepana...i ovoga puta napokon neće, kao cio svoj mučenički život, biti prikovan za invalidska kolica...- Ivica Vojnić

"AKO ME SUTRA NE BUDE, AKO SE OČI ZATVORE TI ZNAJ DA JOŠ TI SE RADUJEM"

 

Osijek i Cibalia ljuti su rivali, ali iznad svega smo ljudi, Slavonci i upravo ova priča pokazuje zašto je nogomet više od sporta i zašto je slavonski derbi nam toliko drag. Vidimo se na stadionu!

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!