Sport / Nogomet

Karačić odlazi na kraju sezone?

Karačić odlazi na kraju sezone?

Nogometaši Osijeka uskoro će završiti još jednu sezonu u kojoj je izlazak na europsku scenu ostao sanak pusti. Ove će godine “bijelo-plavi” zaokružiti cijelo desetljeće bez pravih europskih utakmica, a taj podatak nikako ne ide uz njihov ugled koji uživaju u našem nogometu.

Štoviše, ove su sezone izgubili i velik dio autoriteta koji su imali, poglavito na svom stadionu, pa čelnike i struku NK Osijek čeka mukotrpan put kako bi se sve to vratilo na nekadašnju razinu.

Sredina tablice ne zadovoljava

Predsjednik Robert Špehar kao i mnogi njegovi prethodnici “bijelo-plave” želi u vrhu hrvatskog nogometa i svake godine u Europi. No želje su uvijek bile jedno, a stvarne mogućnosti drugo. Dobro, Špehar još uvijek ima vremena ostvariti svoje planove, jer još nije prošao ni prvu godinu na čelnoj funkciji kluba, a već je ove zime vraćanjem Gorana Ljubojevića i Marka Babića u Gradski vrt pokazao da ima viziju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naravno da nisam sretan kad je Osijek u sredini tablice, ali to ove sezone možemo teško popraviti. No već od sljedeće natjecateljske godine očekujem da ćemo se vratiti u sam vrh našeg prvenstva te da ćemo napokon izboriti plasman u Europu. Znam da u ovom trenutku to izgleda kao prazna priča, ali učinit ćemo sve da se ona pretvori u stvarnost - kaže predsjednik NK Osijek.

Sve to dokazuje da su predsjednik i njegovi suradnici već duboko u razmišljanjima što i kako u sljedećoj sezoni. Tekuća je bila razočaranje, ali to ne znači da se treba predati. Planiraju se i neka pojačanja, spominju se novi mogući povratci (Vranješ, Mikulić), ali realizacija će ovisiti o financijama, s kojima je osječki prvoligaš stalno “na vi“. Ipak, najvažnije je pitanje tko će sljedeće sezone trenirati “bijelo-plave”.

Pregovori još nisu počeli

Aktualnom treneru Branku Karačiću nakon završetka sezone istječe ugovor, a iz kluba, zasad, nema signala da su otvoreni pregovori o nastavku suradnje.

- Ne bih još pričao o tome jer sezona je u tijeku. Razmatramo više opcija, a o odlukama ćemo javnost obavijestiti na kraju sezone. Ne treba s takvim pričama remetiti ritam i mir momčadi - kaže Špehar.

Iako je predsjednik odgovorio diplomatski, ako se Karačiću bude nudio novi ugovor, sigurno će financijski biti nešto slabiji od postojećeg, prema kojem Karačić prima 60.000 eura godišnje. S tim primanjima ubraja se u skupinu najplaćenijih trenera u HNL-u (naravno, iza trenera Dinama i Hajduka, koji su posebna kategorija, nap.a), a čelnici kluba nisu spremni ubuduće odvajati toliki iznos za trenera. Na kraju, Karačić nije ni ostvario ono zbog čega je doveden, a to je plasman u Europu, a kako tvrde dobro upućeni, nije baš najomiljeniji ni u svlačionici. Uglavnom, sve upućuje na to da bi na kraju sezone lako moglo doći do razlaza između Osijeka i Karačića. No nema smisla trčati pred rudo jer će za otprilike mjesec dana sve biti puno jasnije…

S PRANJIĆEM STATUS QUO

Čeka se komisija za licenciranje

NK Osijek još nije dobio licencu za sljedeću natjecateljsku sezonu, a jedina je prepreka na tom putu – Jurica Pranjić. Zapravo, dugovanje koje klub ima prema njemu. Pokušalo se s nagodbama, ali nogometaš je sve prijedloge odbijao, pa se Osijek našao pred zidom. No kako novca nema, iz Gradskog vrta su komisiji za licenciranje poslali zamolbu da im se omogući dobivanje licence i ako se ne riješi taj dug, koji ne poriču.

- Uputili smo molbu da nam se izda licenca, a mi ćemo dug prema Pranjiću riješiti u što skorijem roku. Objasnili smo o čemu se radi, kao i da smo sa svim ostalim igračima pronašli zajednički jezik oko isplate zaostataka - kaže predsjednik NK Osijek.

Uglavnom, ako očitovanje komisije bude negativno, Osijeku ostaje jako malo vremena (1. svibnja) da taj problem skine s dnevnog reda.

 

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr arhiva

 


Izdvojeno

Reci što misliš!