Sport / Nogomet

Cibalia ponovo u Prvoj ligi, vraća se slavonski derbi

Cibalia ponovo u Prvoj ligi, vraća se slavonski derbi

Odigravši 0:0 na Šubićevcu protiv direktnog konkurenta za plasman u viši rang Šibenika, nogometaši Cibalije izborili su plasman u Prvu HNL.

Dugo nije bilo utakmice u Drugoj ligi koja je privukla toliko zanimanja. Natiskalo se na Šubićevcu gotovo 5 tisuća navijača, a od toga je njih nekoliko stoina bilo iz Vinkovaca.

Vinkovčani su u Šibenik doputovali s bodom više od domaćina i bunkerom su branili svoju prednost. Šibenik je dominirao veći dio susreta, imao je nekoliko lijepih prilika, a u samoj završnici utakmice i dva igrača više, no nije uspio probiti vinkovački bedem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 88. minuti Cibalija je ostala bez isključenog Filipa Žderića, a u četvrtoj minuti nadoknade 'pocrvenio' je i Matija Mišić. Na tribinama je završio i Cibalijin trener Stanko Mršić, te jedan od njegovih suradnika. Sudac Jelenčić je pokazao čak sedam minuta nadoknade, a potom produžio susret za još tri minute, ukupno 100 minuta. Gosti su na kraju imali 14 žutih i dva crvena kartona. Međutim, golova nije bilo.

- Ma što se sve događalo, igrači zaslužuju sve čestitke, ali posebne zasluge ima Matković. Volim vratare koji jednostavno ne daju lopti da uđe u mrežu. Stvarno bi bila tragedija da smo nakon svega izgubili. Čudan je bio kriterij suđenja, ali pravda uvijek pobjeđuje, treba biti samo strpljiv - rekao je Mršić, zahvalivši i brojnim vinkovačkim navijačima koji su stigli u Šibenik.

- Stvarno je bilo emotivno vidjeti takvu radost, zajedničku igrača i navijača. Čestitao bih i navijačima Šibenika na korektnosti, bilo je malih čarki, ali sve se zaboravlja - pričao je Mršić.

Cibalia je posljednji put igrala Prvu HNL u sezoni 2012/13. kada je osvojila 11. mjesto. Povratkom u društvo najboljih Slavonija dobiva tako opet drugog prvoligaša, a vraća nam se i uvijek uzbudljivi slavonski derbi.

Šibenik će pak u dodatne kvalifikacije gdje će igrati s ekipom Istre 1961.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!