Sport / Nogomet

Ivan Meštrović: ''Novi stadion, najveći budžet u povijesti s ciljem TOP 3 i Europe''

Ivan Meštrović: ''Novi stadion, najveći budžet u povijesti s ciljem TOP 3 i Europe''

U velikom razgovoru za klupsku televiziju, predsjednik i suvlasnik NK Osijeka, Ivan Meštrović iznio je za navijače vrlo zanimljive informacije o sljedećoj sezoni, novom stadionu i ostalim planovima za budućnost. 

Prije svega, rekao je Meštrović, ostvarena je osnovna zadaća, a ona je bila ostanak u prvoj ligi i to nekoliko kola prije kraja prvenstva. Osim toga, klub je doveden u stanje da preživi i dovršetak privatizacije što je prije nekoliko dana i ostvareno potpisom u Gradskoj upravi. Sve ovo do sad je bio tek uvod u ono što slijedi i to prema planu koji je ranije zacrtan.

- Morate biti svjesni da se naš klub budžetira izvana. Mi smo zatekli dugove o kojima javnost zna, ali i dan danas ispadaju kosturi iz ormara. Ja ipak ne dam da se o tome govori i borimo se na dnevnoj bazi. Moj tim ovdje, a ja i van granica Hrvatske s ciljem da napravimo respektabilan, europski klub, uvodno je rekao on.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako ne živi u Hrvatskoj, klub zbog toga nije zapostavljen jer menadžerski dio vodi direktor Igor Galić, a sportski dio Alen Petrović, dok se, kako sam kaže on bavi krucijalnim stvarima poput novog stadiona, velikih sponzorskih ugovora, zvučna pojačanja i kao produkt svega - pun stadion i europski NK Osijek.

Kao iznimno bitno u nekoliko navrata ponovljena je želja za izgradnjom novog stadiona kako bi svi stanovnici grada mogli dolaziti na njega bez razmišljanja o lošem vremenu, toaletu i svemu onom što je potrebno s strane infrastrukture.

- Infrastruktura u slučaju NK Osijeka i nedostatna i novi stadion je neminovnost ovog grada kao i svakog normalnog kluba u Hrvatskoj. Izgrađeni su stadioni u Velikoj, Puli i kamp stadion u Rujevici, ali to nisu stadioni kakav ja želim i zato ćemo kroz mjesec dana izaći u javnost s konkretnim planovima o stadionu.

Kad su u pitanju planovi vezani za igrački kadar, kao bitno je istaknuo omladinsku školu.

- Mi kao klub se moramo opredijeliti da li želimo igrati samo s našim igračima i biti limitirani kad su rezultati u pitanju ili kombinirati našu školu uz pojačanja. 

To će tražiti i transfere gdje će klub kupovati igrače samo kvalitetnije od onih ponikli u školi nogometa koju žele omasoviti i podići na zavidniju razinu kvalitativno i kvantitativno kako bi u budućnosti ti igrači bili oslonac seniorske momčadi.

Bitan faktor u toj priči biti će i budžet kluba za narednu sezonu.

- Ja sam sebi rekao da nismo uspjeli dok ljudi ne krenu doživljavati klub kao svoj, a ne moj ili klub nekog Madžara. Ja imam sreću što mogu napraviti nešto što je bilo nezamislivo u prošlosti, a to je ne samo opstanak kluba već da će NK Osijek imati budžet, možda već u slijedećoj sezoni, najveći u svojoj povijesti. Mogu vam najaviti sponzore koji su top multinacionalne kompanije u svijetu i to će činiti stabilan budžet, najveći u dosadašnjoj povijesti.

Za budućnost će bitna biti i podrška navijača, a nje nema bez rezultata i infrastrukture. Rezultat u konačnici mora biti TOP 3 hrvatske lige jer će kako dodaje to biti njegova pobjeda.

- I gospodin Mesarosz i ja radimo puno svojim ugledom i poznanstvima na temi sponzorima. Želimo imati nekoliko jakih sponzora i ne želimo imati šarolik sponzorski pool. To će biti 4-5 jakih sponzorskih imena koja ćemo objaviti uskoro.

Stadion višenamjenski objekt

O temi stadiona puno toga je već rečeno, a ono što je između redaka rekao Meštović jest više funkcionalnost objekta. Naime, zasigurno će stadion, osim svoje osnovne svrhe odigravanja utakmica, biti sačinjen i od ostalih sadržaja poput trgovačkog centra, restorana i ostalog. 

- O samoj formi i izgledu našeg stadiona razgovaramo s našim partnerima, bliskoistočnim i europskim, jer taj stadion se mora financirati i kad nema utakmice. On mora biti u službi grada i građana.

Napokon učlanjivanje u NK Osijek

- Omasovljenje podrške klubu ići će kroz loyalty carda gdje ćemo omogućiti članovima kluba popuste u velikom broju poslovnih subjekata u gradu. Iduće godine želimo doći do 10 tisuća članova kluba!

Osijek prema njegovim riječima želi biti bitan čimbenik u gradu, ali i znatno šire. Feniks koji će izdigao iz pepela koji raste dalje u službi sportskog rezultata jer bez tog nema ničega.

Za kraj dodaje kako ništa nije nemoguće pa će s pravom navijači Osijeka očekivati s nestrpljenjem sljedeću sezonu.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!