Sport / Nogomet

U Osijeku po prvi puta održano Prvenstvo Hrvatske u mačevanju

U Osijeku po prvi puta održano Prvenstvo Hrvatske u mačevanju

Ovaj vikend je itekako bio poseban. Po prvi puta, Osijek je domaćin pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u mačevanju, također ovo je prvi puta da se ovakav tip natjecanja održava u istom gradu za isti vikend.

U subotu 30.4. i 1.5.2016. godine kroz dvoranu je prošlo čak deset hrvatskih klubova čiji su sportaši nastupili u čak 200 pojedinačnih i 37 ekipnih nastupa! Osječki klub Dmitar Zvonimir Osijek odradio je 23 nastupa.

Glavni sponzor ovog fantastičnog nadmetanja između najboljih hrvatskih mačevalaca i mačevalki bila je Osječko-baranjska županija. Dogradonačelnik Vladimir Ham i župan Dragan Vulin otvorili su ovogodišnje Prvenstvo dodjelom prvih medalja. Naš mačevalački klub dobio je sve izvrsne i daleko odlične pohvale, bez ijedne kritike!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa malo ljudi i sredstava u odnosu na druga natjecanja, ocijenjeni su sa visokom ocjenom te se ovo natjecanje smatra jednim od boljih unazad nekoliko godina. Osim dobre organizacije, Osječani su se iskazali i sportski.

Osvojili su tri medalje, brončanu u veteranima zaslužujući predsjedniku kluba Branku Lozančiću i veteranki Mireli Duki za srebro, te je treću medalju osvojio Matej Kurtović u kategoriji mač dječaci do 10 godina. Ostali uspješni članovi su Mare Jukić koja je bila korak do drugog trećeg mjesta i medalje te je primila poklon paket sponzora za 5. Mjesto u kategoriji djevojčice do 12 godina. U osam najboljih do 10 godina su Ivan Rajle i Tara Sikora na 8. Mjestu.

Ove godine prvi puta je nastupila i seniorska ekipa koja je iznenađujuće bila dobra i zauzela 6. Mjesto. Od 23 nastupa njih čak 13 je po prvi puta ikada nastupilo i bili tik do osam najboljih.

Ovakvo natjecanje je jedno s najjačom konkurencijom, ali rame uz rame Osječani su hrabro stali starijim i jačim klubovima što govori i o aktivnosti i jačanju MK Dmitar Zvonimir iz godine u godinu. Osječani su se borili u čak 10 kategorija.

U dvorani Ugostiteljsko turističke škole, dominaciju na cijelom Prvenstvu pokazao je Split osvojivši više prvih i drugih mjesta u obje discipline u gotovo svim kategorijama. Osim Splita  i Osijeka nastupili su još Karlovac, Lokomotiva Zagreb, Mladost Zagreb, VMD, Zagrebačka škola mačevanja, Rapir Zagreb, Inter Zagreb i Špada Poreč.

Veliki uspjeh je povjerenje Saveza za ovakvo Prvenstvo baš u Osijeku, naša odlična organizacija, pobjede, medalje i naši natjecatelji, ističe predsjednik kluba MKDZ Branko Lozančić.

Više informacija, rezultate i galeriju možete pronaći na web stranici: www.macevanjeosijek.com


Tekst: Lozančić Marija
Foto: Zoran Osijek/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!