Sport / Nogomet

Mađari zainteresirani za NK Osijek

Mađari zainteresirani za NK Osijek

Grad Osijek, Gradska banka d.d. u stečaju i Vodovod Osijek objavili su ovih dana kako produžuju rok prijave za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica NK Osijek bez isticanja početne cijene.

Objašnjenje je bilo kako potencijalnim kupcima nedostaje vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije, a dio se želio i uvjeriti u stvarno stanje financija kluba prije slanja ponuda.

Glas Slavonije došao je u posjed dokumenta u kojem se otkriva ime jednog od potencijalnih investitora, a to je mađarski Puskas Futball club kft.  U pismo koje je potpisao Laszl Mesdaros (tehnički direktor kluba) ističe se njihova zainteresiranost za objavljeni natječaj, ali kako navode "zbog kompleksnosti pravne i financijske strane ove transakcije potrebno je dubinsko snimanje poslovanja NK Osijek", a koje su oni dužni obaviti prije slanja obvezujuće ponude. Stoga su zatražili produženje roka do 24. prosinca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

29. prosinca bi u velikoj vijećnici Grada Osijeka trebalo biti javno otvorenje ponude.

Puskas akademiju osnovao je mađarski premijer Viktor Orban u svom rodnom selu Felcsút koje broji 1800 stanovnika. Iako Puskás, slavni mađarski igrač, nema nikakve veze s tim selom, Viktor kao veliki zaljubljenik u nogomet kupio je prava na korištenje imena godinu dana nakon smrti legendarnog nogometaša i u svom selu otvorio akademiju i sagradio moderan stadion (kapaciteta 3500) te stvorio respektabilnu prvoligašku momčad. S obzirom na pozadinu koju akademija ima (premijer je doveo sve državne sponzore) brzo su izrasli u jedno od najjačih mađarskih nogometnih središta.

Kako će se ova priča razvijati, vrijeme će pokazati, no dobra je vijest da opet postoji interes za osječkog prvoligaša.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!