Sport / Nogomet

Lider prvenstva u Gradskom vrtu

Lider prvenstva u Gradskom vrtu

Bijelo-plavi će danas od 15 sati u Gradskom vrtu ugostiti trenutno vodeću momčad prvenstva, Rijeku.

Bliži se kraj prve dionice ovogodišnje sezone MaxTv Prve lige, a nažalost, atmosfera i stanje oko kluba nisu bitno drugačiji nego u zadnje dvije sezone.

Dolaskom trenera Zekića, neke stvari su ipak krenule na bolje. Momčad je polako, ali sigurno počela usvajati viziju novog trenera koji prvenstveno želi pojačati agresiju u igri bijelo-plavih. Posljednja tri kola pokazala su naznake takve igre s jasnom vizijom kako ugroziti protivnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prava slika kakvoj igri teži Zekić došla nam je u prošlom kolu kada je na Gradskom vrtu pao Hajduk. Hrabro i agresivno od samoga početka utakmica, da se zna „tko je gazda u dvorištu“. Tako bijelo-plavi moraju odigrati svaku domaću utakmicu.

Rijeka, koja dolazi u Osijek kao vodeća momčad prvenstva, i Osijek odigrali su 66 prvenstvenih utakmica. Gosti su za nijansu uspješniji s 25 pobjeda, dok ih je Osijek skupio 24, uz 17 neriješenih rezultata. Osijek bi vjerojatno i dalje bio uspješniji u ukupnim susretima od Rijeke da ona nije doživjela ono za čime trenutno bijelo-plavi vape, svježi kapital i novi ustroj kluba. Do dolaska talijanskog poduzetnika Volpija Rijeka je bila u ukupnom omjeru daleko iza Osijeka, no novac u današnjem sportu čini čuda pa je tako Rijeka uspjela sve okrenuti blago na svoju stranu. U posljednjih deset ogleda, bijelo-plavi su slavili samo dva puta (jedna pobjeda u prvenstvu i jedna u Kupu) i izgubili osam utakmica.

Bilo kako bilo, Gradski vrt i dalje ne leži najbolje gostima, a u prilog domaćinu vjerojatno će ići i loše vrijeme koje se sprema za subotu. Svi pamtimo „petardu“ na Kantridi 2010. godine kada je Osijek nanio jedan od težih poraza Rijeci. Teško je vjerovati da se sutra može nešto slično ponoviti, a uostalom i ne mora, jedan gol je dovoljan za tri boda.

Osijeku će nedostajati dva vrlo važna igrača, Lukić i Šarić, ali i bez njih će vjerujemo dečki ostaviti srce na terenu i još jednom s njega otići uzdignute glave.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!