Sport / Nogomet

Osijek prekinuo post pobjedom protiv Hajduka

Osijek prekinuo post pobjedom protiv Hajduka

Nogometaši NK Osijeka postigli su prvi pogodak u Gradskome nakon gotovo dva mjeseca, no i on je bio dovoljan za pobjedu protiv Hajduka 1:0 - također prvu na domaćem terenu ostvarenu još početkom rujna protiv Intera u 9. kolu.

Nogometaši Osijeka nanijeli su drugi uzastopni poraz Hajduku, nakon što je Rijeka u prošlom kolu uzela tri boda na Poljudu, danas su Splićani u 16. kolu HNL-a ostali bez bodova i u Gradskom vrtu, gdje je domaćin slavio s 1:0. Pogodak odluka postigao je Tomislav Šarić u 41. minuti. Osječani su puno bolje odigrali prvih 45 minuta. Mogli su povesti već u devetoj minuti iz kaznenog udarca, no Kalinić je obranio Lesjakov udarac.

 

Penal za Osijek dosuđen je zbog prekršaja Milića na Arseniću. Veliku šansu imali su i u 37. minuti, no udarac Štrkalja pored već svladanog Kalinića zaustavio je na gol-crti Bilij. Zasluženo vodstvo Osijeka došlo je nakon udarca Šarića s vrha kaznenog prostora. Ni u nastavku nisu gosti imali prilika za gol, a u nastojanju da dođu do izjednačenja ostavljali su dosta prostora za osječke kontre. Ni pet minuta sudačke nadoknade nije pomoglo Burićevoj momčadi. Hajduk je pobjedom u Osijeku mogao barem privremeno ponovno zasjesti na vrh ljestvice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U večernjem terminu na stadionu u Kranjčevićevoj igraju Zagreb i Slaven Belupo, a u nedjelju se sastaju Dinamo i Istra 1961 te Rijeka i Split.

Tekst: Radio Osijek
Foto: David Jerković/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!