Sport / Nogomet

Kohorta krenula u bojkot svih utakmica NK Osijeka

Kohorta krenula u bojkot svih utakmica NK Osijeka

Navjernijim Osijekovim navijačima konačno je prekipilo. Godine borbe za ostanak, spašavanja u zadnjim minutama, nezalaganja igrača i nesposobnih uprava, kulminirali su s događanjima u zadnjih mjesec dana.

Osijek je u prvih osam kola skupio svega pet bodova, a umjesto najavljivanih stranih ulagača u klub su ušli, prema riječima navijača, kontravezni lokalni poduzetnici s putno neslavnih i mutnih poslovnih epizoda u svojoj biografiji.

Stoga navijači ulaze u bojkot svih utakmica Osijeka sve dok se ne počnu ispunjavati njihovi zahtjevi. Priopćenje Kohorte prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]Nakon što smo u posljednje dvije sezone ostanak izborili grčevitom borbom i teškom mukom, a najviše zahvaljujući navijačkoj priči koja je na Gradski vrt privlačila podršku od 8 000 ljudi, ponadali smo se da ćemo ove sezone izbjeći takav scenarij osiguranja ostanka 5 minuta prije završetka prvenstva. Uz očekivane odlaske nekolicine kvalitetnijih, zadržala se skupina istaknutijih i iskusnijih pojedinaca, a njima je pridodano nekoliko prinova koje su se činile kao moguća pojačanja. Stigao je i novi mladi trener koji je pokazivao volju i entuzijazam za rad pa smo i njemu pružili punu podršku. Optimizam u ljudima porastao je i plasmanom priče o mogućim stranim ulagačima u klub.

Međutim, kola su definitivno krenula nizbrdo, a među igrače se uvukla apatija i letargija koju smo pokušali razdrmati razgovorima te im prenijeti dio žara s kojim ih s tribina redovito bodrimo. Rezime pokazuje da smo se nakon 8 kola našli na pretposljednjem mjestu na tablici, uspjevši skupiti mizernih 5 bodova, uz katastrofalnu gol razliku 5:17 te razočaravajući pristup i sramotne nastupe igrača.

Također, strani ulagači koji su se spominjali u međuvremenu su ispali poprilično neozbiljni, a u klub je stigao kapital sumnjivog podrijetla, pod skutama kontroverznog lokalnog poduzetnika Ivana Komaka, vlasnika Osječke pivovare, iza kojega je čitav niz afera, sukoba s radnicima i neuspješnih poslovnih epizoda, među kojima se ubraja i ona u belomanastirskom nogometnom klubu Baranja Belje pa stoga nemamo razloga vjerovati kako bi njegova uloga u NK Osijeku mogla biti pozitivna.
Čitava situacija kulminirala je općim nezadovoljstvom koje s razlogom vlada među navijačima, a trener nije i ne može biti jedini krivac za takvu situaciju. Konačno, potpuno kaotično stanje koje godinama vlada u klubu i oko kluba vrlo ilustrativno dočarava promjena 11 trenera i 6 predsjednika u posljednjih 5 godina.

Stoga na moralnu odgovornost i neopozive ostavke pozivamo ljude na najodgovornijim mjestima u klubu, od kojih su mnogi kroz dugi niz godina ispucali apsolutno sve kredite, jer nisu pokazali sposobnost, kvalitetu ni znanje za posao koji obavljaju, već su dopustili raznoraznim sumnjivim osobama da se kroz malverzacije osobno okoriste na klubu, ležerno uživajući u komforu koji im omogućavaju redovita visoka mjesečna primanja iz gradske blagajne.

To se u prvom redu odnosi na aktualno klupsko rukovodstvo, na čelu s predsjednicom kluba Valentinom Koprivnjak, zatim na članove Nadzornog odbora koji su u tome svemu sjedili skrštenih ruku. Ako do toga ne dođe, tražimo od gradske uprave, koja kao eksponent većinskog vlasnika kluba – Grada Osijeka snosi apsolutnu odgovornost za čitavu kadrovsku politiku u klubu, imenovanje novih, neistrošenih i nekompromitiranih ljudi na rukovodeće pozicije, odnosno u klupsku upravu i na pozicije članova Nadzornog odbora, među kojima bi se moralo naći mjesta i za jednoga predstavnika Kohorte.

Pritom valja imati na umu i činjenicu kako većina športskih kolektiva u gradu doslovno životari, dok NK Osijek sa svojom omladinskom školom nemilosrdno troši bez ikakvog pokrića, i to u situaciji dok mladi, obrazovani i sposobni ljudi, naši prijatelji s tribine, masovno iseljavaju, pokušavajući svoju egzistenciju pronaći izvan hrvatskih granica.
Naposljetku, ističemo da ćemo nastaviti započeti bojkot utakmica najdražeg kluba sve dok se ne počnu ispunjavati naši zahtjevi te ovom prilikom pozivamo sve navijače i simpatizere NK Osijeka da nam se u tome pridruže, jer smatramo da je ta bolna i radikalna metoda jedino što preostaje u ovim okolnostima!

Osijek zaslužuje, može i mora bolje!

VJERNI SVOME - KOHORTA OSIJEK[/blockquote]

Kohortaši najavljuju kako bojkot neće biti pasivan, nego da će organizirat razna događanja u svojoj Udruzi za vrijeme utakmica. Podsjetimo, zadnji put Kohorta je bojkotirala utakmice u samoj završnici sezone 2006./2007. zbog policijske represije i zakona o navijačima, a podržali su ih bili i igrači NK Osijeka. Ovaj put, pričao je nešto drugačija...

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!