Sport / Nogomet

RK Arena Jadrograd - RK Nexe 30:34

RK Arena Jadrograd - RK Nexe 30:34

Arena je bolje otvorila utakmicu i povela 4:2 u šestoj minuti. Tada,serijom 4:0, Nexe dolazi do +2 u 11.minuti. Slijedi serija domaćina (3:0), malo igre gol za gol pa ponovno naših 6:1. U 23.minuti sve izgleda dobro, funkcionira obrana i napad, razlika raste  pa dolazimo do najveće prednosti od četiri zgoditka. I kada smo pomislili da bi utakmica mogla biti odlučena Arena serijom 5:1 vraća stvari na početak. Mate Šunjić obranio je četiri udarca rukometaša Arene pa trener Kamenica krajem prvoga dijela u igru uvodi Pericu Lelića.
Na odmor odlazimo s minimalnom prednošću - 16:17
. Uz zabijanje u serijama prvi su dio obilježili Vladimir Gruičić kod Arene i naš Janko Kević s po pet zgoditaka.
Prvih 20 minuta nastavka igra se potpuno izjednačeno, a prednost Nexea ne prelazi dva zgoditka. Ponovno igramo odlično, odlazimo na pet razlike i tek tada rješavamo utakmicu. Perica Lelić briljirao je na golu, obranio čak četiri sedmerca za redom i ukupno upisao 11 obrana. Treba istaknuti i Sašu Barišića Jamana, Marka Mrđenovića i Janka Kevića koji su zabili sedam, šest i pet zgoditaka. Rukometašima Arene čestitke na odličnoj utakmici, posebno pivotu Andrei Bašiću na postignutih 8 zgoditaka. Vladimir Gruičić i Marijan Bašić dodali su po sedam. 

Perica Lelić:"Dosta smo se mučili, u prvome smo dijelu imali dosta oscilacija u igri. U drugome smo dijelu bolje odigrali u obrani,a kad je obrana dobra onda i golmani bolje brane. Na kraju četiri razlike i zaslužena pobjeda."
U posljednje vrijeme imamo problema u igri, pada li nam forma?  "Istina,imamo problema. Možda se nešto uvuklo u ekipu, nekakva mala kriza. Proći će i to, u narednim ćemo utakmicama biti bolji i vratiti se u formu."

Saša Barišić Jaman: "Ponovno smo ušli u utakmicu kao i u prošlome kolu protiv Splita. Nismo zabijali zicere, obrana nije funkcionirala. Ponovno smo se mučili s protivničkim pivotom što je rezultiralo s velikim brojem isključenja i sedmeraca. Na sreću Perica Lelić je bio odličan, obranio je četiri sedmerca i sakupio 11 obrana u drugom dijelu. Uglavnom, kako je utakmica prolazila slagali smo kockice pobjede i na kraju zasluženo slavili."

RK Arena Jadrograd - RK Nexe 30:34 (16:17)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pula, Dom športova Mate Parlov.
Gledatelja: 200.
Suci: Vanja Banović (Novo Selo) i Vedran Banović (Požega).
Nadzornik: Veljko Karabaić (Rijeka).

RK Arena Jadrograd: Popović (13 obrana), Raić, Rašeta, Gruičić 7, Rožman 4, A.Bašić 8, Bonić 1, Breščić, Tomašev, Gračić, Špac 2,M. Bašić 7, Badurina, Jovanović 1 .
Trener: prof.Slavica Bonić.

RK Nexe: P.Lelić (11 obrana), Buljubašić, Eter 1, F.Lelić 2, Mrđenović 6, Barišić Jaman 7, Rotim, Kedžo, Markotić 3,  Rajković, Obad 3, Kević 5, Tomašević 2, Blažević 3, Velić 2, Šunjić (4 obrane).
Trener: Kasim Kamenica.

SEDMERCI: Arena Jadrograd 3/7 (Bašić 3),  Nexe 2/2 (Barišić Jaman 2).
ISKLJUČENJA: Arena Jadrograd 4 minute (Bašić,Jovanović),  Nexe 12 minuta (Kević,Barišić Jaman,Mrđenović,Eter,Markotić,Kedžo)


Izdvojeno

Reci što misliš!