Sport / Nogomet

Marko Babić: Bit ću spreman za Inter

Marko Babić: Bit ću spreman za Inter

Osječkom prvoligašu treba “svježe krvi” tu dvojbe nema, a najbolja vijest da za to postoji i rješenje. Trener Branko Karačić “u rukavu” ima još jedno oružje koje će najvjerojatnije aktivirati već protiv Intera.


Riječ je naravno o Marku Babiću koji Osječanima pristupio početkom ožujka, a posljednjih je tjedana radio na podizanju tjelesne spreme. Do susreta s Interom proći će 23 dana otkako trenira s bijelo-plavima, a to bi definitivno moralo biti dovoljno da bude spreman za nastup. Trener Branko Karačić ne dvoji da će Babić donijeti novu dimenziju momčadi, ali još je oprezan glede njegovog debija.

- Moramo voditi računa i o Markovom ugledu, a to znači da on ne smije na teren nespreman. Normalno je da sam i ja nestrpljiv i želim ga što prije na terenu. Na treningu se jasno vidi njegova veličina, ali moramo biti mudri, smatra šef struke osječkog prvoligaša.

Karačić je uvijek poslovično oprezan, međutim, tu se više nema što čekati. Osijek je u rezultatskim problemima, muku muči s organizacijom igre, a na kraju Babić nije doveden da ga se sprema do beskonačnosti. On treba momčadi i zato je vrijeme da Karačić na stol baci svog posljednjeg, ali i najjačeg aduta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kod Marka dvojbe nema, on tvrdi da će biti spreman za debi protiv Intera.
- Zdrav sam, redovito treniram i bit ću spreman za nastup protiv Intera. Ostalo je na treneru da odluči hoće li me i koliko koristiti, poručuje Babić.

Kakav će biti osjećaj opet zaigrati pred osječkom publikom?
- Uh, jedva čekam i jako se veselim, uzbuđeno će Marko.

Naravno, od igrača takvog kalibra se očekuje da odmah donese znatan utjecaj na Osijekovu igru. On bi, prema svemu, morao biti rješenje brojnih briga u veznom redu. Trebao bi donijeti mirnoću, ali i onaj “killer pas” koji nerijetko nedostaje.

- U krizi smo, ali mislim da toj momčadi nedostaje samo mali poticaj da krene prema naprijed. Već sam ranije rekao da Osijek raspolaže s vrlo zanimljivim igračkim kadrom, a krize su normalna stvar tijekom sezone. Bitno je ih je samo što brže i bezbolnije prebroditi. Dat ću sve od sebe da maksimalno pomognem u toj misiji, kaže Babić.

Marko je definitivno posljednja “pričuva” koju osječki prvoligaš može poslati u bitku za spas proljeća. Nema su tu što više čekati jer Osječani vise “k'o lusteri” i držati takvog igrača po strani definitivno bi bilo izvan pameti. Pa, čak i da nije spreman za svih 90 minuta, Babić je prijeko potreban potreban - odmah!

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)
Foto: M.B. (SiB.hr arhiva)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!