Sport / Nogomet

Evo kome i koliko NK Osijek treba platiti ne želi li u stečaj

Evo kome i koliko NK Osijek treba platiti ne želi li u stečaj

Nogometni klub Osijek našao se na prekretnici kad je u pitanju njegova daljna sudbina. Nije ovo prvi put da se nalazi u ovakvoj situaciji, ali zasigurno, do sada nikad situacija nije bila ovako ozbiljna.

Dokaz tome su zakonske obaveze proizašle iz procesa predstečajne nagodbe u kojoj se NK Osijek nalazi. Tako do 31.12. ove godine, klub mora isplatiti nešto manje od 4,6 milijuna kuna trenerima i igračima, bivšim i sadašnjim, inače će klub završtiti u stečaju, a to prema tumačenju nadležnih institucija znači brisanje kluba iz svih registara i nemogućnost natjecanja. Tada će postojati jedino opcija ponovnog osnivanja kluba pod novim imenom (primjerice NK Osijek 1947. op.a.) i kretanje iz najnižeg ranga natjecanja.

Zanimljivo, među ukupno 67 osoba kojima klub mora platiti nalaze se većinom upravo sadašnji igrači, treneri i neki djelatnici kluba koji će se 1. siječnja u slučaju ne plaćanja naći na ulici kao nezaposlene osobe ukoliko se ne iznađu sredstva plaćanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas, 27. prosinca još je uvijek nejasno kako će klub platiti ovaj iznos, a kao neke od opcija spominju se transferi Josipa Mišića i Borne Barišića (koji se također nalaze na listi za isplatu) u Dinamo i (ili) Rijeku. 

Vremena je malo, a što će se dogoditi pokazati će se u danima pred nama.

Kliknite na sliku za uvećanje:

SiB.hr
Izvor: Fina

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!