Sport / Nogomet

Osijek - Istra 2:1

Osijek - Istra 2:1

Vrlo dobru utakmicu mogli su vidjeti svi koji su ovog subotnjeg popodneva pohodili Gradski vrt. Osijek je krenio snažno od prve minute prema vratima Puljana i već u prvim minuta opasno zaprijetio. Maglica je izborio loptu na rubu šesnajsterca, dobro se okrenio i uposlio Šoršu na desnoj strani no Šoršin udarac prošao je pored vratnice. Novo uzbuđenje i pogodak nismo čekali dugo. U 11-toj minuti Špehar je poslao odličnu loptu za Maglicu koji izbjegava zaleđe, zaobilazi istrčalog Škorića i postiže svoj prvi proljetni pogodak.
Nakon pogledane snimke stječe se dojam da je Maglica ipak bio u zaleđu.

jVoL4.jpg

I kada su svi na stadionu vidjeli sigurnu utakmicu u nogama Osječana, Ivor Weitzer je uzeo jednu loptu na sredini igrališta, povukao nekoliko metara i opalio prema vratima Karduma. Lopta se silovito od prečke odbila u gol. Pogodak koji se rijetko viđa na stadionima HNL-e.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, već u sljedećem napadu Osijek se vraća u prednost. Korner su izveli Osječani, vratar Škorić je istrčao, a najbolje se u gužvi snašao kapetan Ivo Smoje i postigao pogodak. Protestirali su Puljani i tražili da sudac poništi pogodak zbog prekršaja na vrataru, ali je sudac Pristovnik samo pokazao na centar.

A onda, nesmotren potez Gavrića na sredini igrališta. Snažnim startom nagazio je na jednog igrača u žutome dresu i zaradio svoj drugi žuti karton u samo pola sata igre. Odmah zatim trener Karačić iz igre vadi, do tada, vrlo dobrog Maglicu i pojačava obrambeni red uvođenjem mladog Branka Vrgoča.

Puljani preuzimaju igru, ali se Osječani organizirano brane i nedopuštaju ozbiljne prilike pred vratima Karduma.

Slična igra sa kraja prvoga poluvremena ponavlja se i u nastavku. Puljani napadaju, a Osijek prijeti iz kontri. Dvije odlične kontre zapucali igrači Branka Karačića.

U 75-oj minuti nevjerovatan potez Henri Belle-a. Možemo reći, barbarski potez jer kako drugačije objasniti nasrtanje i udaranje mladića koji dodaje lopte iza gola. Potez za najveću osudu i naravno izravni crveni karton.

I nakon toga, Puljani pokušavaju doći do izjedačenja, a najbolju priliku imaju u posljednjim minutama kada pogađaju vratnicu.

Do kraja rezultat se ipak nije mijenjao iako je i Barišić imao priliku 1 na 1 sa golmanom, ali promašuje.

rGZ9I.jpgx

Bitna je to pobjeda za Osijek koji i sljedeću utakmicu igra u Gradskome vrtu i to u subotu protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca. Pobjedom bi se sasvim uključili u borbu za pozicije u vrhu.

Dodajmo ovome kako se na stadionu okupilo oko 1500 ljudi, a solidnu zvučnu kulisu davala je Kohorta na svome jugoistoku.

Tekst: T.M./SiB.hr

Foto: M.Banić/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!