Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: I pilot je čekao rasplet u penalima

Mihina Lambada iz Brazila: I pilot je čekao rasplet u penalima

Ne znam je li to još negdje moguće, ali je Brazil očito u mnogo čemu poseban, naročito kada je priča vezana uz nogomet.

Putovao sam, naime, jučer iz Salvadora prema Sao Paulu i u zračnoj luci kratio vrijeme uoči polijetanja, dakako gledanjem utakmice između Brazila i Čilea. Baš se nekako i vremenski pogodilo da mogu na miru pogledati svih 90 minuta te da mi potom ostane još tridesetak do ulaska u zrakoplov. No, znate i sami kakav je bio rasplet.

Prvo su uslijedili produžeci, dakle još pola sata igre, a onda i izvođenje jedanaesteraca u kojima je pala odluka. Iako je vrijeme za ukrcavanje na letu 6355 bilo u 15,20, nikome nije palo napamet uopće otvoriti izlaz prema avionu i pozivati putnike sve dok Čileanac Jara u posljednjoj seriji „penala“ nije pogodio vratnicu, a svi Brazilci poletjeli jedan drugome u zagrljaj. Ma kakav „boarding time“, nitko nije ni pomislio upitati ili objašnjavati zašto ćemo kasniti najmanje pola sata s polijetanjem. Sve je stalo dok su se Carioce grdrno mučile na terenu u Belo Horizonteu, a cijela nacija drhtala zajedno s njima. Japanci bi u takvoj priči vjerojatno počinili harakiri, da im zrakoplov ne poleti na vrijeme...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I tako je, ne samo na zemlji, nego i iznad oblaka, bila vesela atmosfera na letu do Sao Paula. I stjuardese su se razmahale, a pilot se svako malo oglašavao da čestita Neymaru, Davidu Luizu, Thiagu Silvi i ostalima. Posebno je mjesto ipak imao vratar Julio Cesar koji je na kraju bio junak u ruletu jedanaesteraca.

Njegovo ime kapetan posade je izgovarao euforično, skoro poput nenadmašnih brazilskih radio reportera. Tako je najstariji i po tržišnoj vrijednosti najmanje plaćeni reprezentativac žuto-zelenih (brani u američkoj MLS ligi) preuzeo naslovnu ulogu od puno razvikanijih suigrača. Ostaje činjenica da je Brazil preskočio prvu prepreku u nokaut fazi natjecanja, ali i da je bio na rubu eliminacije.

Čileanci su još jednom pokazali da su odlična momčad, a vratnica se na Estadiu Mineirao još i danas trese nakon udarca Pinille u samoj završnici drugoj produžetka. Dakle, centimetri su odučivali, a fortuna se ovaj puta nasmiješila domaćinu što je svakako pozitivno za nastavak Prvenstva i kompletnu atmosferu oko njega.

Jer da je jučer završilo drugačije, razočaranje bi bilo toliko da bi puno toga splasnulo i ne bi više bilo ovog ludila i navijačkog zanosa. Osobno mi je drago što je četvrtfinale izborila Kolumbija koja je to svojim dosadašnjim igrama svakako i zaslužila. Kanibal Suarez odmogao je svojim Urugvajcima koji su bez njega ipak puno manje ubojiti što smo vidjeli i sinoć na legendarnoj Maracani.

Sjajan je bio golgeter James Rodriguez, trenutno vodeći topnik Mundijala, a Kolumbijci u takvom izdanju mogu zaustaviti i Brazilce. Bit će to, u svakom slučaju, prava nogometna poslastica!

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!