Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: Umjesto u Fortalezi – na godišnjem odmoru

Mihina Lambada iz Brazila: Umjesto u Fortalezi – na godišnjem odmoru

Ipak je došao kraj ambicijama „Vatrenih“ na Svjetskom prvenstvu. Ugasile su se u Areni Pernambuco i umjesto priželjkivanog puta u Fortalezu, naši dečki su već na odmoru, daleko od Brazila.

Nije to baš lako priznati, ali Meksiko je ovoga trenutka bolja i kompaktnija reprezentacija od Hrvatske. U to smo se uvjerili u ponedjeljak u Recifeu i praktički nemamo za čime žaliti, kada još jednom odvrtimo film utakmice u kojoj smo bili - slabiji protivnik.

Naravno da sam, kao vjerojatno i svi vi, očekivao puno više od Kovačevih izabranika, ali se pokazalo da su Meksikanci uigraniji, čvršći i učinkovitiji kao momčad. Bez obzira na priču o pojedinačnim igračkim (i tržišnim) vrijednostima, što u ovom dvoboju nije bilo presudno. Naprotiv, uopće se nije odrazilo na terenu. Znali smo da nam odgovara jedino pobjeda, međutim, jedno su želje i očekivanja, a realnost ipak nešto sasvim drugo. Meksički je izbornik Herrera odlično pročitao igru naše selekcije i osim jalove inicijative, koju su ovaj puta nevidljivi Modrić i suigrači imali tijekom susreta, ništa se značajnije nije događalo pred vratima Ochoe koji je bio gotovo posve besposlen sve do same završnice...

Ne može se reći da nam momčad nije bila napadački postavljena, ali nije igra na travnjaku baš uvijek preslik onoga što se dogovara na sastancima uoči utakmice. Nešto se, dakako, pita i protivnika, a on je pokazao više, to uopće nije dvojbeno. Možda nam je djelovao bahato taj meksički optimizam, no očito je imao pokriće. „Zeleni“ su se postavili tako da su Mandžukić i Olić bili potpuno odsječeni i bezopasni, Perišić dobro blokiran u prilazima šesnaestercu, a Rakitić i posebice Modrić udaljeni od opasne zone.

I stoga je Hrvatska uglavnom izgledala sporo i bezopasno, bez okomitih lopti i proboja po bokovima, što su Meksikanci potpuno neutralizirali. Ne bih se složio s Kovačem i stavom naših reprezentativaca da su do te 72. minute i prvog primljenog pogotka djelovali dobro jer ni u tom razdoblju utakmice nismo zabilježili više od jednog ozbiljnijeg pokušaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak je suparnik bio opasnije i imao potpunu kontrolu igre. Veteran Marquez je pokazao da ni godine nisu važne, pa je mudro iz zadnje linije vodio igru meksičke momčadi, a u prekidima je bio opća opasnost za Ćorluku i ostale. Tek jedan Perišićev bljesak, nakon efektne Rakitićeve asistencije, bilo je premalo za bolji ishod i ostanak na Mundijalu. Recifeom je još dugo odjekivalo „Mexico, Mexico“ uz pjesmu vrlo brojnih i bučnih navijača, dok su Hrvati nekako prazni napuštali Pernambuco stadion, svjesni da je došao kraj i njihove brazilske epizode...

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!