Sport / Nogomet

Mihina Lambada iz Brazila: Provokator(i), špijun i gologuzani

Mihina Lambada iz Brazila: Provokator(i), špijun i gologuzani

Imamo li balkanskog špijuna u Praiji do Forte? Netko je jučer „fotkao“ gole pojedine hrvatske reprezentativce na bazenu u glasovitom resortu Tivoli, a sumnja je, dakako, odmah pala na hrvatske novinare.

Iako, nije mi nimalo jasno kako se netko od kolega, fotoreportera ili izvjestitelja, mogao probiti do igrača u okolnostima kada ih viđamo isključivo na press konferencijama.

Već stotinu metara od ulaska u luksuzni kamp „Vatrenih“ zaustavljaju nas policajci i zaštitari, pa je sada krucijalno pitanje – tko je i kako došao u situaciju da snimi poneku sličicu i potom to plasira u javnost. A upravo je u tome problem, što su nam nogometni ljubimci golih guza završili na portalima, što je odmah protumačeno ozbiljnom provokacijom. Pitam se nije li, možda, ipak u pitanju „diverzija“ jer mi se nekako čini da je puno logičnije kako je autor spornih fotografija u stvari neki insider iz kruga nacionalne momčadi...

Ako već ni ptičica ne može zaviriti među Srnu, Modrića, Mandžukića i društvo, kako bi tek onda neki nepozvani gost došao u situaciju da im se baš toliko primakne. I još im poslika gole stražnjice. Zamislite bezobrazluka. Dečki više nisu sigurni za svoju intimu, čak ni u situaciji kad im kupaće gaćice nisu sastavni dio garderobe. Ili su možda poželjeli ravnomjerno potamniti po cijelom tijelu. Uglavnom, odmah smo svi skupa dobili packe od Pacaka, glasnogovornika HNS-a koji nam je prenio stav reprezentativaca da će nas, što se press konferencija tiče, sljedećih dana ignorirati.

Nevažno je što nitko nije locirao, identificirao i prokazao onoga tko se zabavio takvim „gadostima“. I poremetio mir i dobru atmosferu, kako to već novinari obično rade. Jer su uvijek nepoželjni u blizini stručnog stožera i momčadi. Znate onu priču o njuškalima i žutilu. Iako je velika većina reportera ovdje zbog nogometa i Svjetskog prvenstva, moguće je da netko ima i druge zadaće i želi neku svoju ekskluzivu. Tako i gologuzani dospiju na naslovnice. I ljute se zbog toga. A dojam je, zapravo, pozitivan. Tako barem tvrde navijačice čiji su komentari vrlo zanimljivi i obično počinju s onim famoznim „Mmmm“. Njima se baš svidio uradak nepoznatog počinitelja, u stvari - ono što su vidjele. I vjerojatno su poželjele nastavak, čak i nekakav serijal po tom pitanju...

Da zaključim, ne vjerujem da je to bio itko iz novinarskih redova, znajući da nas posvuda detektiraju čim se primaknemo, makar i na kilometar blizu. Nekako sam dojma da se time zabavio netko iz tabora „kockastih“. I kao da mu je stalo da se time pozabave i mediji. Eh, druga je stvar što su neki među nama tako nešto jedva dočekali... Pa makar i nekome doslovno gledali – u dupe!

2ecd165f4863d30e5dafee7120989b4b.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Brazila za SiB - Mario Mihić Miha

  


Izdvojeno

Reci što misliš!