Sport / Nogomet

Najava: NK Osijek - NK Zadar

Najava: NK Osijek - NK Zadar

Sve osim pobjede bila bi katastrofa! Gradski vrt rijetko je kada bio gostoljubiv prema Zadranima. U svim ovim godinama HNL-a Zadar samo je tri puta uspio izbjeći poraz na osječkom stadionu.
7839bc660d2c9fa2fee8ec89550c50c7.jpg

[inset side=right]OSIJEK-ZADAR
Početak: 16 sati
Kardum
Ježina
Šorša
Con
Stojkić
Puljić
Pranjić
Glumac
Čaušić
Bilaver
Pušić
Jerbić
Kurtović
Begonja
Vidaković
Banović
Jugović
Šare
Miličević
Mršić
Barišić
Santini

Stadion: Gradski vrt
Kapacitet: 19.800
Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).
[/inset]Čak štoviše, Zadrani su u 19 utakmica u Gradskom vrtu zabili samo devet pogodaka, a zanimljivo je da im to nije pošlo za nogom u četiri posljednja nastupa u Osijeku. Svi ti podaci i te kako idu u prilog bijelo-plavima uoči današnjeg susreta. Naime, Osijek je u takvoj situaciji da ga snažno stišće imperativ pobjede. Trener Branko Karačić imao je dosta briga tijekom tjedna s obzirom na to da je morao pronaći zamjene za suspendirani stoperski par Smoje-Gavrić, a na koncu se odlučio povjerenje pružiti Pranjiću i Čaušiću. Mnogi smatraju da je to ozbiljan hendikep, ali dosta smo se puta već uvjerili da su Pranjić i Čaušić sposobni odigrati dobru utakmicu.
Neizvjestan je bio i nastup standardnog napadačkog para Miličević-Barišić, ali oni su “skrpani” i počet će utakmicu. Karačić je o tom pitanju vrlo odlučan:
- Ma kakvi udarci i bolovi. U zahtjevnoj smo situaciji pa me nikakvi alibiji ne zanimaju. Mi danas jednostavno moramo pobijediti.
E, sad kad bi trener tu “krvoločnost” mogao prenijeti na momčad, to bi bila prava vijest. Otprilike traži se ono što je Osijek prikazao protiv Šibenika. Agresija od prve minute i preuzimanje igre u svoje ruke. Nekakvim čekanjem i “cigovanjem” teško će profitirati.
- Očekuje nas teška utakmica, ali nemamo pravo na krivi korak. Mislim da će najvažniji biti način na koji ćemo ući u utakmicu, ako to bude na potrebnoj razini naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Smatram da smo kvalitetnija momčad od Zadrana, kaže Tomislav Šorša, koji će još jedan susret, silom prilika, odraditi na desnom boku.
Jasno, i dalje se čeka na napadače. U osam kola Barišić i Miličević kombinirano su pogodili samo tri puta, ali Karačić im još uvijek vjeruje. Zapravo Barišić je u posljednja tri nastupa zabio dvaput što je pristojan učinak, ali Miličevićev post zabrinjava. Nije zabio još od drugog kola protiv Hajduka.
Ipak, ključ uspjeha ležat će na sredini terena. Uspije li se vezni red nametnuti suparniku kako je to činio protiv Šibenika i Intera, problema ne bi smjelo biti. Koliko je taj dio momčadi važan vidjeli smo u Kup utakmici u Slavonskom Brodu, gdje su dečki bili neprepoznatljivi, pa je takva bila i igra. Karačić je poslao poruku svojim “veznjacima” da moraju malo “živnuti”, jer će u suprotnom njihove pozicije u udarnom sastavu postati upitne. Sad nam preostaje da vidimo kako će dečki reagirati, jer nekima od njih susret sa Zadrom mogao bi biti posljednji kredit koji imaju kod trenera.

Tekst: Dalibor KELER / www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!