Sport / Nogomet

NK Osijek ili NK prOsijek?

NK Osijek ili NK prOsijek?

Nogometaši Osijeka završili su s još jednim pripremama i sutra nastavljaju borbu za bodove. Ambicije niti ovoga puta nisu jasne pred početak proljetnoga dijela HNL-a, ali sve će biti jasnije već sutra kada završi susret s Lokomotivom.

Hoće li doći do bitke epskih razmjera za goli život ili do borbe za pozicije u vrhu teško je reći jer su pripreme otkrile malo toga. Osijek je odigrao puno pripremnih utakmica i u niti jednoj nije briljirao, ali u niti jednoj nije do kraja razočarao. Ono što je pozitivno jest to da se sastav koji bi trebao zaigrati sutra u velikoj mjeri isprofilirao što u dosadašnjim pripremama redovito nije bio slučaj. Isto tako jedan dio igrača napustio je svlačionicu, a s obzirom na iznose njihovih primanja došlo je do znatnog rasterečenja klupskog proračuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neki od njih već su pronašli nove sredine dok neki lutaju bespućima Azije u potrazi za klubom. Neki čak nisu prošli niti na probama uz sočne opaske klubova u kojima su pokazivali svoje ne/znanje. Svojevrsna je to pljuska "poznatoj" školi nogometa koja će uskoro morati doživjeti temeljite promjene ukoliko želimo uzimati igrače iz vlastitoga dvorišta.

No, vratimo se na one koji su ostali u klubu. Golmanska pozicija, čini se, zacementirana je za Karduma koji više ne prima pacerske golove, a na pripremama je obranio i jedanesterac što će mu zasigurno donijeti dodatano samopouzdanje. U obrani siguran je i Smoje, a njemu se pridružio i napokon oporavljeni Vrgoč koji bi ako ga posluži zdravlje mogao biti veliki dobitak za Branka Karačića.

c939aebd59c991254a1a974d33de9a25.jpg

Oni koji se još traže u formi Ibriks i Lukačević, morati će pronaći dodatnu energiju kako bi zadržali svoje pozicije. Obojica su do sada pokazali da znaju i mogu, ali to pokazuju prerijetko. Lukačević je od desetke koja mu je po njegovim riječima bila preveliki pritisak (!?) odlutao i ako se uskoro ne trgne mogao bi biti meta prozivanja sa Istoka, a to nikome nije ugodno.

U veznome redu posebna priča i dalje se nastavlja. Osječki tzv. fantazisti Vedran Jugović i  Srđan Vidaković pokazuju premalo za ozbiljni napredak, ali i za iskustvo koje su do sada stekli. Onaj koji je sjajno odigrao jesenski dio, nastavio je tako i u pripremama. Tomislav Šorša se od žgoljavog dječarca pretvorio u igrača koji ne staje 90 minuta i u tandemu s Dinom Špeharom biti će udarna igla u veznome redu.

Napad. Postaviti metu i pucati. Ništa jednostavnije. No ne i za igrače Osijeka. Učinak napadača i dalje mizeran i pripreme su za sve osim jednoga bile traumatične. A taj jedan, Goran Ljubojević, došao je usred priprema i pokazao da u njemu ima dinamita unatoč brojnim ozljedama i lutanjima.

Uprava ga je dovela besplatno i na tome polju zaslužuju veliki plus, a i od Gorana valja očekivati da će razveseliti sve navijače Osijeka.

fecb992f3638c4e27529d53dcc2a2482.jpg

Raspravljati o igri, taktici kada je u pitanju momčad Branka Karačića gotovo je bespredmetno i kao što smo već rekli sve će biti jasnije već sutra. U slučaju dobroga starta, a tu prije svega mislimo na rezultatski uspijeh, igrači bi mogli dobiti krila i na tim krilima u sljedeće dvije domaće utakmice značajno se približiti vrhu ljestvice i hipotetski se upustiti u borbu za Europu. Isto tako u slučaju negativnog rezultata slijedi novo pomlađivanje momčadi, građenje ekipe za sljedeće sezone i slične već previše puta viđene isprike.

Zato s nestrpljenjem očekujemo Godota u Gradskome vrtu i njegovo pretvaranje iz NK prOsijek u NK Osijek.

Tekst: T.M./SiB.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!