Sport / Nogomet

Optimizam u Gradskom vrtu uoči nastavka prvenstva

Optimizam u Gradskom vrtu uoči nastavka prvenstva

Iako će tek prvi prvenstveni nastupi dati pravu sliku vrijednosti momčadi, u osječkom prvoligašu emitira se umjereni optimizam uoči starta drugog dijela sezone.

Osijekova igra nije doživjela nekakve revolucionarne promjene. Trener Branko Karačić nije mijenjao ništa. Osijek će opet biti smješten u formacijski okvir 4-4-2 u rombu ili 4-3-1-2, kako vam je volja. Igre tijekom predsezone bile su promjenljive prirode, pa čovjek teško može na temelju toga izgraditi nekakvo čvrsto mišljenje o kvaliteti bijelo-plavih. Potencijal je svakako tu, ali isto tako tu su i one psihološke kočnice koje su jesenas nerijetko uspijevale uništiti sve što valja. Zato smatramo da će se i ovog proljeća najveći dio problema Osijekove igre vrtjeti upravo oko tog pitanja. Ako mentalno glave budu čiste, Osječani će napredovati na tablici, ako to pak bude rijetko, onda ćemo biti osuđeni na čiste patnje. Trener Branko Karačić zasad je ispunjen pozitivnim razmišljanjima.

- Sve je spremno, sad trebamo “samo” još osvajati bodove - primjetio je Branko Karačić, trener bijelo-plavih, a onda je nastavio u ozbiljnijem tonu:
- Očekujem da ćemo biti bolji nego jesenas. Dobro smo radili tijekom priprema, a mislim da smo i ofenzivno snažniji. Ono što pod hitno moramo popraviti, to je reakcija nakon što izgubimo loptu. Ne smije nam se događati kao protiv PMFC-a ili što se događalo jesenas, da na gostovanjima primamo pogotke iz protunapada - kaže Karačić.

Kada je u pitanju rezultatski učinak u proljetnom dijelu sezone, trener bijelo-plavih dosta je oprezniji.
- Ne treba očekivati da ćemo se mi lako probijati prema gore. Jasno, kao i svatko drugi, ja bih želio imati svih 12 pobjeda ovog proljeća, ali to su tek puke želje. Zato neću davati nekakva obećanja. Idemo iz susreta u susret, a za početak je to Lokomotiva - kaže Karačić.

Mnogi baš tu utakmicu vide kao ključnu za proljetni uzlet.
- Ma važna je svaka, a u Zagreb idemo postići rezultat koji će nam olakšati dva uzastopna nastupa pred našom publikom. Prve utakmice na početku sezona uvijek su nepoznanica, zato bih bodom na proljetnoj premijeri bio zadovoljan - kaže šef struke osječkog prvoligaša.

U prva tri kola Osijek igra s momčadima koje su lošije plasirane od njega. Nije li to prilika za rezultatsku berbu?
- Ma protiv koga mi možemo ući u utakmicu tako da ćemo sigurno pobijediti? Tu moć nemamo. Morat ćemo teško raditi za svaki bod, a i nismo u situaciji davati velika obećanja. Ako me pitate za moje želje u tim trima utakmicama, one su vezane uz devet ili najmanje sedam bodova. No nekakve želje imat će i naši suparnici, zar ne? - zaključuje Karačić.

Daljnji razgovor o tom pitanju počeo je gubiti smisao jer Karačić je na naša pitanja odgovarao u “židovskim manirama” - protupitanjem. Nije nudio pravi odgovor. Uostalom, nije ni trebao, jer odgovori na sva pitanja pojavit će se u petak na Maksimiru.

nk osijek ljubojević

 

POPUNJAVAJU SE REDOVI

Igrački kadar osječkog prvoligaša polako se popunjava. Od ozljeda su se oporavili Domagoj Pušić, Zoran Kvržić i Milan Pavličić, pa ambulantu na stadionu u Gradskom vrtu sada redovito obilaze još samo Hrvoje Kurtović (tetive) i Josip Barišić (leđa), a dan-dva poštede dobit će i Goran Ljubojević zbog zgloba.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[important color=green title=DOBITNICI]DINO ŠPEHAR - kroz pripreme je dokazao da se njegovo uvođenje u momčad temelji isključivo na kvaliteti i znanju, a nikako na nekakvoj protekciji. On je u stanju oplemeniti igru prema naprijed i dati ideju u napadu.
GORAN LJUBOJEVIĆ - Tip napadača koji je Osijeku nedostajao. On je kiler, on će popraviti momčadsku skok-igru u ofenzivi. Samo da bude zdrav, jer tada je trener Branko Karačić dobio vrlo jakog aduta.
TOMISLAV ŠORŠA - I na ovim pripremama dokazao status jednog od trenutno najboljih igrača bijelo-plavih. Jedini u veznom redu ima sigurnu poziciju u udarnih 11.
[/important]

[important color=red title=GUBITNICI]JOSIP LUKAČEVIĆ - Od njega se puno očekuje, a on se još nije pronašao. Slabiji je čak nego jesenas kad je tek u završnici dao nagovijestiti da su mu kapaciteti zbilja veliki.
IVAN IBRIKS - Nakon ozljede teško se vraća u staru formu. Djeluje nekako mirno i tiho. Nema onog “ludog” sjaja u očima, a to se reflektira na njegovu igru.
IVAN MILIČEVIĆ - U pripremama nije zabio ni jedan gol, što ga je izguralo iz momčadi. No ta situacija ne mora biti trajna, već će se vratiti u momčad kada se vrati u formu.
[/important]

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)
Foto: Marko Banić (SiB.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!