Sport / Nogomet

Ljubojević-Špehar postaju ubojiti tandem

Ljubojević-Špehar postaju ubojiti tandem

Još jedan remi (2:2) protiv mađarskog drugoligaša PMFC-a u utakmici koja je proglašena kao “generalka” uoči nastavka prvenstva nije donio posebnu promjenu dojma o bijelo-plavima.

Još jedan remi (2:2) protiv mađarskog drugoligaša PMFC-a u utakmici koja je proglašena kao “generalka” uoči nastavka prvenstva nije donio posebnu promjenu dojma o bijelo-plavima.

db6328b0b83b687c749e4496c0d9a745.jpg

Činjenica jest da će start proljetnog dijela prvenstva biti ispunjen - upitnicima! Prije svega znatiželjom vezanom uz pitanje - kako će igrati Osijek. Iskreno, ako se vratimo u prošlost, ne možemo se sjetiti da je priča bila tako maglovita. Iako su odigrali čak deset prijateljskih susreta, bijelo-plavi u njima nisu pokazali previše toga što bi nas čvrsto uvjerilo da će proljeće biti bolje od jeseni. Dobro, situacija je daleko od dramatične, ali Osijek, ako želi uspon na tablici, nema vremena za polagano uspinjanje u formi. Moraju izletjeti iz “startnog bloka” poput metka i to već u petak protiv Lokomotive u Zagrebu. U tom smislu “generalka” protiv PMFC-a imala je čak i svojih dobrih strana.
- Ne mogu reći da je bilo loše. Posebno dobar bio je nastavak susreta kada smo ih dobro pritisnuli. Stvorili smo i nekoliko dobrih prilika, nismo zabili, pa smo kažnjeni iz jednog protunapada. Međutim, opet smo se uspjeli vratiti - kaže Goran Popović, jedan od pomoćnika trenera Branka Karačića.
To je dobra strana medalje, ali ima i ona loša, a to je - obrana. Osijek kroz cijele pripreme prelako je primao pogotke.
- To je bio slučaj i u ovoj utakmici. Međutim, ne radi se tu samo o užoj obrani. Tu je riječ o cijeloj momčadi. Na tom se planu moramo malo stisnuti i popraviti. Ostalo je dobro - kaže Popović.

Veseliti može i podatak da je Osijek samo tri od deset utakmica završio s manje od dvaju postignutih pogodaka, a na samo jednom uopće nisu zabili. Još su živa sjećanja koliko je drame jesenas bilo s realizacijom, pa je to svakako dobra stvar. Tu se krije i posebno ohrabrenje, a to je povratak Gorana Ljubojevića. On je u tri nastupa uspio strpati četiri komada i time potvrdio svoj ugled, a odličnog suradnika mogao bi imati u mladom Dini Špeharu koji je tijekom pripremnog razdoblja također postigao četiri pogotka i time samo potvrdio sve atribute koji su bili vezivani uz njega. Mirne duše možemo zaključiti da je Osijek opet dobio tandem Špehar-Ljubojević, e, sad je samo pitanje hoće li ta nova suradnja biti učinkovita kao ona od prije sedam-osam godina. Neće biti lako jer tada su Špehar senior i Ljubojević igrajući u tandemu cijelu sezonu kombinirano zabili čak 34 pogotka. Veliki je to izazov, ali i ne kažemo da je i preveliki zalogaj za Gorana i Dinu.

Uglavnom, “generalka” nije pokazala baš sve, a ponajmanje momčad koja će se u petak suprotstaviti Lokomotivi.
- Nedostajala je nekolicina ozlijeđenih igrača, a i neke odluke još se mogu mijenjati. Zato ne mogu potvrditi da će protiv Lokomotive istrčati baš ta momčad koja je započela susret s PMFC-om. Imamo pred sobom još pet dana, pa ćemo odlučiti - zaključio je Goran Popović, pomoćni trener osječkog prvoligaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


PMFC2(1) OSIJEK2(1)

BEREMEND - Igralište SK Epitok. Gledatelja: 300. Sudac: Bolto (Mađarska). Strijelci: 1:0 Lantos (7), 1:1 Ljubojević (44), 2:1 Gylo (62), 2:2 Špehar (79).

PMFC: Dibus (od 62. Solyom), J. Nagy, Stark, Todoreović, Pinter, Lantos, Fodor (od 60. Čović), O. Nagy (od 63. Witredi), Godslove, Ato (od 52. Horvath), Gyno.

OSIJEK: Kardum, Ibriks (od 65. Pelaić), Smoje, Vrgoč (od 65. Lešković), Lukačević, Jugović, Šorša, Vidaković, Špehar, Maglica (od 65. Miličević), Ljubojević.

SVI REZULTATI I STRIJELCI U PRIPREMAMA
Elektra 3:0 (Barišić 2, Prijić)
Livada Željezničar 4:0 (Jugović, Špehar, Barišić, Vidaković)
Victoria Branesti 0:2
Targu Mures 2:2 (Prijić, Šorša)
Dinamo Tbilisi 2:2 (Špehar, Prijić)
Cracovia 1:0 (Pelaić)
Lechia 1:1 (Vidaković)
Višnjevac 1:0 (Maglica)
Mladost Cernik 6:1 (Ljubojević 3, Jugović, Špehar, Prijić)
PMFC 2:2 (Ljubojević, Špehar)


JEDAN PORAZ U DESET NASTUPA
Nogometaši Osijeka tijekom zimskih priprema odigrali su deset prijateljskih utakmica, od kojih su čak šest bile međunarodnog karaktera. Postigli su pet pobjeda, četiri su puta remizirali, a doživjeli su tek jedan poraz uz razliku pogodaka 22:10. Zanimljivo, najčešći rezultat bio je 2:2 jer su tri susreta završila takvim ishodom.

TEKST: Dalibor KELER, www.glas-slavonije.hr




Izdvojeno

Reci što misliš!