Sport / Nogomet

VIDEO: Razgovor s Goranom Ljubojevićem

VIDEO: Razgovor s Goranom Ljubojevićem

Pogledajte što o svome povratku u NK Osijek kaže Goran Ljubojević.

Nogometaši Osijeka jučer su mađarskom Beremendu protiv domaćeg drugoligaša PMSC Pečuha imali generalni ispit pred početak proljetnog djela prvenstva.

Osijek je odigrao neriješeno s mđarskim drugoligašem, a Goran Ljubojević ponovo je bio strijelac. A jedan od glavnih igrača u planu povratka u gornji dom ljestvice trebao bi biti upravo on koji  se ove zime u klub vratio kao veliko pojačanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Epitet velikog pojačanja Ljubojević će morati potvrditi igrama i pogocima na travnjaku no u njegov učinak uopće ne treba sumnjati s obzirom na sposobnosti, koje je pokazao u svim klubovima gdje je igrao, a posebno iskustvo koje je skupio nastupajući i 5 godina u inozemstvu.

Kohorta i ostali osječki navijači rado se sjećaju sezone 2003-04 kada je u tandemu sa Špeharom Robertom, bio najbolji strijelac kluba i lige, te uz vodstvo i današnjeg trenera Branka Karačića izborio 3. mjesto na kraju sezone.

No, više od samih golova važnije je podići klub na ljestvici prema vrhu barem do 5. ili 4. pozicije, ističe Ljubojević. Već je u Cerniku protiv trećeligaša Mladosti pokazao svoj golgeterski instikt kada je postigao 3 pogotka.

Bitna će biti i suradnja s ostalim suigračima koji će sigurno tražiti put lopte prema Goranovim nogama ili glavi. Realizacija akcije u tim slučajevima ne bi trebala biti upitna. Samo da ga zaobiđu ozljede i Osijek će sigurno dobiti veliko pojačanje u napadu.

Goran ima ugovor do mjeseca lipnja, a u klubu se nadaju da će i nakon toga produžiti vjernost bijelo plavima na barem još jednu godinu. Još je mlad, ima tek 27 pa očekuje i novi transfer u inozemstvo, no prije toga treba Osijek vratiti na mjesto koje mu pripada.

A put ka tom cilju bit će otvoren već sljedećeg petka u Zagrebu protiv Lokomotive, u prvom kolu nastvaka prvenstva. Iako kaže da nije još sto posto spreman, uopće ne sumnjamo da će trener Branko Karačić naći za njega mjesta u vrhu osječkog napada.

{youtube}TGtQyy8dGe4{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!