Oprostio se Ivo Smoje: ''Kapetane, hvala za sve!''

Oprostio se Ivo Smoje: ''Kapetane, hvala za sve!''

smoje495

Ivo Smoje jučer je službeno završio svoju igračku karijeru. Ozljeda ga je nažalost spriječila da ju završi tijekom same utakmice, ali bez obzira na to Ivo je dobio zaslužene ovacije tribina za svoj doprinos klubu iz Wilsonove.

Kao prvotimac, u redovima bijelo-plavih zaigrao je još 96-e. godine, ali je 99.-e napustio redove prvoligaša i zaputio se u Grafičar bez puno buke. Nedugo nakon toga zaputio se u zagrebački Dinamo, ali brzo nakon toga krenuo put Segeste, a nakon toga i Velike gdje se rađao novi prvoligaš Kamen Ingrad. Pred početak sezone 2004. vraća se napokon u Osijek gdje odigrava 103 utakmice i zabija 13 pogodaka, ali i kupuje navijače svojom beskompromisnom igrom koja je često znala dizati publiku na noge.

Ivo je već tada stekao status legende, ali u tom trenutku njegova karijera dobiva i "mrlju". Odlazi od 2009. godine u Hajduk i oni najžešći navijači mu zamjeraju izjave koje je tada uputio. Kako bi Slavonci rekli morao je Ivo nakon toga "pojesti puno žganaca" ne bi li vratio povjerenje navijača Osijeka. Unatoč tome što je u Hajduk stigao kao veliko pojačanje vrlo brzo je završio van kadra prve ekipe i sa samo četri skupljene utakmice odlazi iz Hajduka i vraća se u Osijek-

Od tada "grizao" je Ivo na terenu ne bi li vratio nakonost navijača, a vrlo brzo to mu je i uspjelo, jer on je jednostavno takav - beskompromisan, britak, energičan i emotivac kada je bijelo-plava boja u pitanju.

Zaslužio je kroz svoju karijeru i 199 nastupa za Osijek čak tri priznanja Kohorte za najboljeg igrača, a na kraju mu se ispunila i želja da zajedno sa sinom dotrči ispred Kohorte noseći svoj broj 24 na leđima.

Začinio je svoju karijeru i s nekoliko vrlo bitnih pogodaka pa tako pamtimo onaj pobjednički protiv Rijeke koji je bio čestitka za 20-ti rođendan Kohorte. Nažalost, Ivo je kroz svoju igračku karijeru ostao bez trofeja, a najbliže mu je bio u finalu Kupa protiv zagrebačkog Dinama.

Srećom, za razliku od velikog broja klupskih legendi, Ivo nije završio svoju karijeru u NK Osijeku pa je tako odnedavno imenovan tehničkim direktorom kluba, ali je njegova prisutnost uz ekipu od još većeg značaja.

Na kraju možemo zaključiti kako je Ivo igrao za tri najveća kluba hrvatskog nogmeta, ali je značajniju karijeru ostvario samo u onom najvećem, jednom i jedinom, NK Osijeku.

smoje495

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr