Sport / Nogomet

Nogometaš Osijeka plivao u bazenu i razbio glavu!

Nogometaš Osijeka plivao u bazenu i razbio glavu!

Osječka ekspedicija na pripremama u Turskoj se kompletirala. Stručnom stožeru i igračima priključili su se predsjednik Robert Špehar i direktor Gordan Matković. Naravno, njihov dolazak nije poremetio uobičajni ritam koji osječka momčad ima na ovakvim pripremama.

Trener Branko Karačić zasukao je rukave i ne štedi momčad na treninzima, ali bar zasad još uvijek i ne da naslutiti kako bi mogla izgledati udarna postava za proljeće. U prvom susretu protiv Victorije Branesti izmiješao je momčadi jer očito želi da svi steknu dojam kako se dobrim radom i zalaganjem mogu nametnuti. Jesenas je Karačić uglavnom skenirao mogućnosti igrača, ali sad ima jasnu sliku, ali isto tako i jasne zahtjeve za svakog pojedinca.

Selekcija se nastavlja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče susreta protiv Victorije, unatoč porazu trener nije bio nezadovoljan:

- Prvih 45 minuta igrali smo dobro. Pogodili smo vratnicu i imali još jednu vrlo dobru priliku. U nastavku se susret, nakon nekih naših pogrešaka ipak prelomio na njihovu stranu. Nisam bio nezadovoljan jer smo to prijepodne imali jak trening pa je nedostajalo svježine - kaže trener bijelo-plavih.

Osim što se bavi stvaranjem igre, Karačić je počeo i psihološko djelovanje na pojedine igrače. Prvi je na ciljniku Josip Lukačević, kojeg trener želi potaknuti da pruži više negoli je to činio jesenas, ali bar zasad nije baš pretjerano zadovoljan Lukačevićevom reakcijom.

- On je ljetos stigao kao veliko pojačanje, a procjenjujem da taj status nije opravdao do kraja. Pokušavam ga isprovocirati da pruži više. Radi on korektno, ali želim od njega još malo više agresivnosti i želje. Osim toga brine me i činjenica da ne trenira redovito. Ima problema s ložom, pa tri-četiri treninga odradi, pa tri-četiri preskoči. To tako nije dobro. Ili neka pauzira osam dana, pa se izliječi ili neka stisne zube i uhvati ritam rada. Od drugačijeg režima koristi neće imati nitko - kategoričan je Karačić.

Trener je očito zauzeo vrlo odlučan stav u kojem definitivno neće tolerirati neke dječje bolesti koje se znaju pojavljivati u osječkoj momčadi. Iako je kratak, proljetni dio sezone u osječkom prvoligašu misle iskoristiti za još jedno filtriranje igračkog kadra. Naime, predsjednik Robert Špehar u ljeto ima velike planove.

U potrazi za karakterom

- Zato sad i traju „pripremni radovi“ kad je u pitanju igrački kadar. Ostavili smo 25 igrača na koje računamo ovog proljeća, ali selekcija traje i dalje. Nastavit ćemo pročišćavati igrački kadar jer od sljedeće sezone želimo imati momčad koja će biti sposobna odgovoriti visoko postavljenim ciljevima. Igrači moraju shvatiti da će proljetni dio sezone biti i test njihovih mogućnosti. Situacija na tablici nije sjajna, ali ni nepopravljiva. Igrat ćemo gotovo svaki susret s imperativom, ali tu ćemo vidjeti tko je sposoban to izdržati jer borba za visoke pozicije nosi sa sobom stalni pritisak - tvrdi predsjednik bijelo-plavih.

Uglavnom, ona teorija o stvaranju novog Osijeka uopće nije prazna. Nova klima osjeti se na svakom koraku, Karačić i Špehar nisu ljudi koji traže alibije, a tu će karakternu crtu pokušati usaditi i u momčad. Iskreno, možda je baš to jedan od segmenata koji je nedostajao Osječanima i jesenas…

ŠAVOVI I ŠTAKE

Pelaić udario glavom u rub bazena

Nijedne pripreme dosad nisu prošle bez nekih bizarnih ozljeđivanja. Na ovima je zasad priča br. 1 Mladen Pelaić. Čovjek kao da u životu dosad nije imao dovoljno peha (dvaput je lomio nogu), a sad je plivajući u bazenu udario glavom u njegov rub i zaradio tri šava iznad arkade. No već danas će biti u normalnom pogonu, a izvan stroja su još i Kurtović te mladi Perošević, koji zbog upale kurjeg oka za hodanje mora koristiti i štaku! Ima i onih uobičajenih sitnih ozljeda za ovu fazu priprema, ali se puše i na hladno s obzirom na sve nesreće koje su bijelo-plave sa zdravljem pratile prošle jeseni.

TEKST: D.Keler (Glas Slavonije)/FOTO: Ilustracija - SiB.hr arhiv


Izdvojeno

Reci što misliš!