Sport / Nogomet

NK Osijek - Targu Mures 2:2

NK Osijek - Targu Mures 2:2

BELEK – Igralište Sportskog centra Arcadia. Gledatelja: 30. Sudac: Ugur Guney (Turska). Strijelci: 0:1 Prijić (35), 0:2 Šorša (63), 1:2 Stere (64-11m), 2:2 Ruiz (65).

TARGU MURES: Branescu, Rusu, Bruno, Munteanu, Topić, Ciavari, Issa, Uride, Florin, Didi, Zaharia. Još su igrali: Stetca, Vagner, Ienesi, Cordos, Taher, Stere, Petcut, Astafei, Ruiz, Vartic, Darko.

OSIJEK: Kardum, Ibriks, Vrgoč, Smoje, Bubalo, Pušić, Kvržić, Vidaković, Pavličić, Prijić, Barišić. Još su igrali: Vargić, Gavrić, Lešković, Čaušić, Šorša, Špehar, Maglica, Jugović, Miličević.

235fd1fd7f1864e575641f584dab7156.jpg

Jaka bura i ratoborni suparnici obilježili su prvi dio utakmice u kojem su se Rumunji nešto bolje snalazili. Igralo se čvrsto i prilično oštro, ali kad su se posvetili samo igri Osječani su i poveli. Igrala se 35. minuta, lijepo su kombinirali Vidakovića i Prijić. Prijić je primio loptu i lijevom nogom vanjskim dijelom kopačke pogodio suprotne rašlje. 1:0 za Osijek.

Drugi dio donio je bolju igru. Osječani su zagospodarili terenom a drugom pogotku prethodila je još ljepša akcija. Počelo je od mladog Dine Špehara, a ključno dodavanje je odigrao Vedran Jugović koji je Šoršu doveo u mat situaciju koja je završila preciznim lob udarcem. 2:0 za Osijek.

Odmah u sljedećem napadu Čaušić neoprezno starta na Ruiza. S bijele točke Stere smanjuje Osijekovu prednost, a odmah nakon što se krenulo sa centra Ruiz majsotrski matira Vargića za konačnih 2:2.
Nakon izjednačenja susret se opet zaoštrio, a čak je i sudac od rumunjskog trenera zatražio zamjenu ratbornog Ruiza koji je laktom udario Gavrića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Idući prijateljski susret bijelo-plavi će igrati s najpoznatijim gruzijskim klubom, trenutno trećeplasiranom momčadi njihova prvenstva

1. veljače: Osijek- Dinamo Tbilisi

Zadnje dvije utakmice na pripremama u Turskoj, Osijek igra s dva poljska prvoligaša, krakovskom Cracoviom i gdanjskom Lechiom koje trenutno zauzimaju 16. i 5. mjesto u poljskoj ligi "Ekstraklasi" (16 klubova)

3. veljače: Osijek - Cracovia
5. veljače: Osijek - Lechia Gdansk

Po povratku iz Turske, planirane su 3 utakmice, dva ogleda s madžarskim klubovima, Kaposvarom (3. u prvoj ligi) i Pecsi MFC iz Pečuha (2. u drugoj ligi), te susret s trenutno prvom momčadi 3. hrvatske lige "Istok" Mladosti iz Cernika.

12. veljače: Osijek - Kaposvar
16. veljače: Mladost - Osijek (u Cerniku)
19. veljače: PMSC - Osijek (u Pečuhu)

Podsjetimo, prvenstvo se nastavlja 26. veljače, Osijek gostuje u Zagrebu kod Lokomotive. Prva domaća utakmica na rasporedu je 05.03. protiv Istre 1961.


TEKST: Sib.hr - (D.Kl.)


Izdvojeno

Reci što misliš!