Sport / Nogomet

Braća Plum u Dinamu, Nikšić u Gyoru

Braća Plum u Dinamu, Nikšić u Gyoru

Ivan Plum rođen je 1992. godine, te je u protekoj sezoni debitirao za prvu momčad, dok je njegov brat Hrvoje član kadetske momačadi NK Osijeka. Ovu vijest potvrdili su nam ljudi bliski čelništvu kluba, uz objašnjenje kako je transfer financijska slamka spasa. Dinamo se za Pluma interesirao i protekle godine, ali tadašnje čelništvo nije bio zainteresirano za prodaju, no očito je aktualno čelništvo procjenilo kako je riječ o dobroj ponudi, odnosno dobrom omjeru cijene i kvalitete.
Dinamo je u paketu htio i Dinu Špehara te su navodno  za njega bili spremni izdovjiti do 1 000 000 eura ali su glatko odbijeni.

Također saznajemo kako su Vedran Nikšić i čelništvo kluba postigli dogovor po kojemu Nikšić klubu oprašta dugove, a klub za protuuslugu neće tražiti ni kune odštete za njegov transfer u mađarski Gyor. Tim povodom danas je u Osijeku boravio izvršni direktor mađarskog prvoligaša Klement Tibor koji je u ime Gjora s Nikšićem potpisao 4,5 godišnji ugovor. Tako je Nikšić ojačao osječku koloniju u ovom mađarskom prvoligašu, jer su od prije članovi zeleno-bijelih Marko Dinjar i Valentin Babić.
Nk Osijek po tom ugovoru ima pravo na 25% odštete od idućeg transfera Nikšića.

Mile Škorić nije prošao probu u češkoj momčadi Mlada Boleslav a Jurica Pranjić nije se dogovorio sa mađarskim Gyorom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!