Sport / Nogomet

Pripreme NK Osijeka

Pripreme NK Osijeka

OSIJEK - Naporan ritam imaju nogometaši Osijeka u prvih desetak dana priprema. Trenira se gotovo svakodnevno dva puta, ujutro i poslijepodne, te su do sada imali samo jedan slobodan dan.

Odigrali su “bijelo-plavi” u srijedu u Brodu i prvu pripremnu utakmicu, druga ih čeka u subotu, protiv Elektre, a ostale će se provjere odvijati na pripremama u Turskoj.

Do polaska u Antalyu, u srijedu, 26. siječnja, osječke nogometaše, uz susret s četvrtoligašem, očekuje šest treninga te će odmor imati jedino u nedjelju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jak ritam normalan je u ovoj fazi priprema, a on za sada nije prouzročio nikakve ozbiljnije ozljede. Tek je Kurtović dva dana bio na poštedi zbog upaljene tetive, no i on bi danas trebao trenirati normalno.

- Završili smo prvu fazu priprema, koja je nogometašima i najdosadnija. Ujutro smo radili s loptom i na tehnici, kombinirali rad na igri i snazi, a poslijepodne je pretežno bila trka. Zadovoljan sam kako su igrači radili, a sada slijedi drugi dio, u kojem neće biti toliko trke, ali će zato biti intenzivniji - pojašnjavao je trener Branko Karačić, koji na treningu više nema gužvu kao na startu priprema. Broj od više od 30 nogometaša sveden je na željenih 22 igrača i tri vratara, čime je strateg “bijelo-plavih” apsolutno zadovoljan.

- Naravno, već sam govorio da je nemoguće kvalitetno raditi s prevelikim brojem igrača na treningu. Htio sam upravo ovu situaciju od 22 + 3 i zadovoljan sam što su čelnici kluba to i napravili. Bilo bi mi drago da su se svi igrači uspjeli dogovoriti oko novih ugovora, no takav je život nogometaša. Ja im želim sve najbolje, da što prije pronađu novi klub i tamo ostvare svoje profesionalne ciljeve.

Tijekom zimske stanke Karačić je od uprave priželjkivao “blagdanski poklonu obliku jednog veznjaka i napadača. Od toga za sada nema ništa, iako je još uvijek u opciji pojačanje u napadu. Koliko je trener “bijelo-plavih” zadovoljan trenutačnim kadrom?

- Svaki trener želi još dva-tri igrača i to je normalno. U razgovoru s čelnicima kluba rekao sam da bi bilo poželjno dovesti takva dva igrača, ali jako sam dobro svjestan klupske realnosti i financijske situacije. Stoga se u te stvari i ne želim petljati, jer to je stvar klupske politike. NK Osijek odlučio se na stvaranje mladih igrača i opstanak preko njihove kasnije prodaje i mislim da je to ispravan put, te ću ja kao trener to i provoditi - zaključio je prvi čovjek struke prvoligaša iz Gradskog vrta, koji je na toj funkciji pet mjeseci.

Sada ima priliku odraditi pripreme po svom planu i programu te treba vjerovati da će igra “bijelo-plavih” u proljetnom dijelu sezone biti bolja i efikasnija od one prikazane jesenas, na radost svih Osijekovih navijača.

TEKST: G. Roguljić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!