Sport / Nogomet

Kulešević najbolji trener, a nagrade i juniorima Mioču i Malenici

Kulešević najbolji trener, a nagrade i juniorima Mioču i Malenici

U zagrebačkom History clubu, a u organizaciji Meteora Produkcije, održana je još jedna Svečanost juniorskog nogometa na kojoj su nagrađeni najbolji mladi nogometaši u protekloj sezoni. Uz mnoga poznata imena iz hrvatskog nogometa mogli smo čuti pohvale na račun mladih nada od kojih se u narednim sezonama mnogo očekuje.

 U kategoriji najboljeg vratara sezone već drugu godinu u nizu primat je odnio Osijekov vratar, ali i U19 reprezentativac Marko Malenica. Njegove odlične obrane tijekom cijele sezone pomogle su Osijeku da dođe do juniorskog naslova prvaka, a mladi vratar nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo.

- Želio bih se zahvaliti na ovoj vrijednoj nagradi, velika je čast osvojiti ju drugu godinu za redom. Prošle sezone prvenstvo nam je izmaklo u posljednjem kolu, ali zato smo ove sezone sve to naplatili i postali smo prvaci. Ostaje mala žal za Kupom koji je potpuno zasluženo otišao u ruke Dinamu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za najboljeg igrača u protekloj sezoni proglašen je Dinamov Dino Špehar. Za njega je već poznato da će iduće sezone karijeru nastaviti na posudbi u Lokomotivi, a ova nagrada došla mu je samo kao dodatan poticaj za daljnji rad. Napomenimo kako je mladi Špehar ove sezone zaigrao na 27 utakmica Prve HNL - juniori, a mreže je tresao čak 25 puta. Nagradu je naslijedio od bivšeg suigrača Domagoja Pavičića.

- Ovo je kruna moje sezone i zahvaljujem suigračima bez kojih sigurno ne bih sada bio ovdje. Ujedno hvala i vama koji ste me izabrali za najboljeg igrača te treneru Cvitanoviću koji mi je puno pomogao tijekom ove sezone, napredovao sam i kao osoba i kao igrač. Također bih se želio zahvaliti svome ocu Robertu koji mi je brojnim savjetima pomogao u teškim trenucima karijere. Ovo je svakako motiv za dalje i vjerujem da ću u budućnosti, sada kao igrač Lokomotive, dati sve od sebe na terenu.

Trenerskim laureatom ponovno je, drugu godinu za redom, postao Ivica Kulešević, strateg juniora Osijeka. Mnogobrojni uzvanici su se složili kako je nagrada otišla u prave ruke jer Kulešević je ove godine prekinuo višegodišnju dominaciju Dinama i Hajduka u juniorskom nogometu i vratio Osijek i njegovu mladost tamo gdje joj je i mjesto.

- Zahvalio bih se na ovoj nagradi, posebno mi je drago jer sam ju osvojio drugi puta za redom. Ponosan sam na nagradu, ali pomalo mi je i neugodno jer su ovdje prisutni i neki moji kolege koji ju zaslužuju jednako kao i ja, a izdvojio bih Štefa Deverića, Ivu Milića, Besnika Prengu, a naravno i Igora Cvitanovića. Ne smijem zaboraviti niti na kolegu Borisa Pučića koji je danas u Rijeci, a tijekom sezone radio je odličan posao.

Smatram da sam imao i mnogo sreće jer sam predvodio jednu odličnu generaciju koja je već dugo vremena na okupu. Prošle sezone bili smo viceprvaci s 15 pobjeda u nizu, a u Kupu smo poraženi od Dinama na Maksimiru. Ove godine htjeli smo duplu krunu, ali Dinamo nas je opet nadigrao u Kupu, no zato smo u prvenstvu bili nadmoćni. Ovim mladim dečkima koji su osvojili ove vrijedne nagrade želim puno sreće u seniorskom nogometu uz nadu da će ostvariti velike uspjehe u nastavku karijere.

Osim u kategorijama za najboljeg vratara, obrambenog i veznog igrača, napadača te najboljeg igrača i trenera sezone, uručena su i dva posebna priznanja, za suradnju na projektu Prva HNL – juniori NK Lokomotivi i priznanje za razvoj mladih nogometaša Malonogometnoj akademiji Nacional – Gimka.
[span class=camera]GALERIJA: Juniori Osijeka prvaci Hrvatske[/span]

juniori meteora2

[blockquote]Dobitnici za sezonu 2012./13.:
Najbolji vratar: Marko Malenica, NK Osijek
Najbolji obrambeni igrač: Herdi Prenga, GNK Dinamo
Najbolji vezni igrač: Benedik Mioč, NK Osijek
Najbolji napadač: Tonći Mujan, HNK Hajduk
Najbolji trener: Ivica Kulešević
Najbolji igrač sezone: Dino Špehar[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!