Sport / Nogomet

Futsal: Hrvatska pobjedila Libiju

Futsal: Hrvatska pobjedila Libiju

Nakon dvanaest i pol godina Osječani su ponovno imali prigodu vidjeti međudržavnu malonogometnu utakmicu, u kojoj je Hrvatska izabrana vrsta ugostila afričkog prvaka Libiju.

Za našu vrstu bila je to pripremno-selektivna utakmica za Europsko prvenstvo, koje će se održati sljedećeg siječnja u našoj zemlji, s domaćinstvom u Zagrebu i Splitu. Među 15 kandidata izabranih od Mate Stankovića našao se i Osječanin Gordan Duvančić, član Osijek V.B.K., koji je prigodu dobio u samoj završnici utakmice, kada su Libijci prijetili izjednačenjem.

U 24. minuti činilo se da je rezultat bio riješen jer su hrvatski malonogometaši vodili 3:0, ali su do posljednje sekunde strepjeli za pobjedu. Prvi dio susreta nije bio posebno atraktivan. U tom su dijelu naši mladići bili vještiji, točnije, Marinović, koji je u 7. minuti vrhom patike s osam metara iznenadio libijskog vratara, a dvije minute poslije Banić je povisio rezultat, s kojim se otišlo na odmor. U 24. minuti na dodavanje Jelovčića libijsku mrežu je treći put zatresao Đulvas i činilo se da je sve gotovo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Nastavak je, međutim, bio znatno uzbudljiviji i sadržajniji, a takvu igru gosti su nagovijestili minutu prije nego što ćemo mi postići treći pogodak, kada je Huti promašio stopostotnu prigodu. Sljedeća dramatična minuta za naše mladiće bila je 30., kada je prvo udarac Hutija iz neposredne blizine obranio Luketin, a nekoliko sekundi poslije udarac Suleimana s gol-crte izbio je netko od “vatrenih”. To se sve zbivalo pri rezultatu 3:1 za Hrvatsku, jer je u 25. minuti Bacher smanjio ishod. Pet minuta uoči kraja susreta, koji je trajao dva puta po 20 minuta, libijski izbornik ubacio je i petog igrača, zamijenivši tako vratara te su se zbivanja premjestila pred hrvatska vrata. Takav pristup Libijcima je omogućio smanjenje rezultata u 40. minuti preko Hutija, ali potom više nije bilo vremena, tako da je pobjeda pripala domaćinu, na radost Osječana, kojih se skupilo u zavidnom broju.

Hrvatska 3 (2)
Libija 2 (0)

Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 1.300. Suci: Danijel Janošević i Saša Tomić (Hrvatska) te Tawčik Dani (Libija). Strijelci: 1:0 Marinović (7), 2:0 Banić (9), 3:0 Đulvas (24), 3:1 Bacher (25), 3:2 Huti (40)
HRVATSKA: Luketin, Jukić, Despotović, Grcić, Duvančić, Bajrusović, Babić, Jelovčić, Marinović, Banić, Novak, Petrić, Stojkić, Bogdanović, Đulvas

LIBIJA: Tawerghi, Slek, Bacher, Abud, Gabud, Huti, Shwen, Shacut, Salkin, Suleiman, Shami, Sufrani

Tekst: D. Lekšan (Glas Slavonije)

Foto: Crofutsal.com


Izdvojeno

Reci što misliš!